Томислав Дончев и Даниел Митов бяха избрани за зам.-председатели на

...
Томислав Дончев и Даниел Митов бяха избрани за зам.-председатели на
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ

Томислав Дончев и Даниел Митов бяха определени за зам.-председатели на ГЕРБ. Те заменят кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов, които бяха освободени от постовете си. Решението беше взето на провеждащото се във вторник Национално заседание на партията, което се организира онлайн.

За това, че Дончев ще стане заместител на Борисов се говореше от към месец. Даниел Митов пък бе безуспешната номинация за министър председател в провалилия се проектокабинет на ГЕРБ. Той е бил член на ДСБ, след това отиде в ДБГ на Меглена Кунева и стана външен министър в кабинета " Борисов 2 " от квотата на Реформаторския блок, а преди няколко седмици анонсира, че е станал член на ГЕРБ.

" Със сигурност има и различен почтени, само че с този избор ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Това е доста значимо сега. Нашите сътрудници деликатно ни гледат и ни слушат. С това си предложение желая да дам явен знак накъде върви ГЕРБ, на кои страни желаеме да приличаме и към какво се стремим ", сподели Борисов преди гласуването за избора на Митов и Дончев.

Бургас срещу освобождението на Николов

При освобождението на Фандъкова и Николов нито един от делегатите в Бургас не поддържа решението, 12 бяха " срещу ", а 38 се въздържаха. При тези от София обстановката не беше такава – множеството бяха " за ". Всъщност единствено делегатите от Бургас демонстрираха ясна позиция против освобождението на досегашните заместници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР