Томислав Дончев и Даниел Митов бяха избрани за зам.-председатели на

Томислав Дончев и Даниел Митов бяха избрани за зам.-председатели на ...

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ


Томислав Дончев и Даниел Митов бяха избрани за зам.-председатели на ГЕРБ. Те заменят кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов, които бяха освободени от постовете си. Решението беше взето на провеждащото се във вторник Национално събрание на партията, което се провежда онлайн.

За това, че Дончев ще стане заместник на Борисов се говореше от около месец. Даниел Митов пък бе безуспешната номинация за премиер в провалилия се проектокабинет на ГЕРБ. Той е бил член на ДСБ, после отиде в ДБГ на Меглена Кунева и стана външен министър в кабинета "Борисов 2" от квотата на Реформаторския блок, а преди няколко седмици анонсира, че е станал член на ГЕРБ.

"Със сигурност има и друг достойни, но с този избор ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Това е много важно в момента. Нашите партньори внимателно ни гледат и ни слушат. С това си предложение искам да дам ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои държави искаме да приличаме и към какво се стремим", каза Борисов преди гласуването за избора на Митов и Дончев.

Бургас против освобождаването на Николов

При освобождаването на Фандъкова и Николов нито един от делегатите в Бургас не подкрепи решението, 12 бяха "против", а 38 се въздържаха. При тези от София ситуацията не беше такава – повечето бяха "за". Всъщност само делегатите от Бургас показаха ясна позиция срещу освобождаването на досегашните заместници.

Източник: mediapool.bg