Томи Робинсън, дами и господа, преживя челен сблъсък с кармата,

...
Томи Робинсън, дами и господа, преживя челен сблъсък с кармата,
Коментари Харесай

Karma is a bitch!

Томи Робинсън, дами и господа, претърпя преден конфликт с кармата, а създателите на ирония в Британия си взеха няколко дни отпуск, тъй като работата им беше свършена от самия Робинсън и огромната му уста.

Кой е Робинсън ли? Човек, който съгласно случая, ще ви каже, че е родолюбец или публицист, или инфлуенсър, или политически деятел, или деятел за правата на британците. Според случая, както му е комфортно. Дори започва акция като самостоятелен претендент за Евроизборите.

Реално обаче не е нито едно от тези неща, а е човек, финансиран някак, от някой, с цел да подвига доста звук по „ рекламираните “ в последно време от крайнодесните националисти в Европа и Англия „ проблеми “, като в множеството случаи той ги основава, но…

Karma is a bitch!

Какъв в действителност е крайнодесният Робинсън? Играейки си на родолюбец в Англия, се залепи за някогашната партия на Фараж UKIP и стана една от аргументите Фараж да се отдръпна и да каже, че партията доста почнала да залита по расизма, екстремизма и крайното дясно. А това е нещо като да отидеш в Ада и когато Сатаната те пита за какво си попаднал там и му разкажеш, той с мъка да ти каже: „ Пич, тва не е редно… “

Робинсън е наказан (не за пръв път, само че за това – след малко) на 9 месеца затвор, от които евентуално ще излежи 10 седмици. Причината: засегнатост и неуважение на съда, единствено че с тежки последствия, оказващи въздействие при взимане на решение. Това е престъпно закононарушение, а не вина. Важно конкретизиране. Опитвайки се да се направи на забавен и да възпламени следващата вълна на ненавист (поредната!), Робинсън, макар експлицитните забрани да го прави, снима обвинени, които са от мюсюлманско малцинство и пусна видеото във Фейсбук. По този метод, считат магистратите, въздейства на решението на съда, оказвайки напън посредством обществото, което се „ наелектризира “ и стартира да търси отплата. ОЩЕ ПРЕДИ ДА ИМА ДОКАЗАНА ВИНА. Освен това основава заплаха, инициирайки вълна от евентуално принуждение.

А в Британия законите мъчно се заобикалят, даже да си обичан от милиони празноглавци, които вървят да крещят лозунги в твоя поддръжка, нищо, че са те съдили за куп неща и си нарушавал закона, ДОКАТО пропагандираш спазването му, честността, правото и справедливостта.

Трябва да си най-малко народен представител, с цел да „ минеш метър “; и то единствено, в случай че издънката ти е добре маскирана.

А не, в случай че си я пуснал НА ЖИВО във Фейсбук.

Но към момента не сме стигнали до „ забавната “ част. Разбрахме, че Робинсън е погазвал закона, до момента в който се е рекламирал като негов бранител, но…

… закононарушенията му отпреди са с забавен темперамент. Сред това, за което към този момент е бил съден и осъждан дейно, е: опиати, нахлуване, нарушение на публичния ред, ИЗМАМИ с ипотеки и

потребление на подправен паспорт, с който се опитал да влезе в Съединени американски щати.

Но и това не е най-интересното от последното развиване на събитията.

Не забравяйте, че Робинсън… в действителност в този момент е моментът да отбележим, че същинското име на Робинсън е Стивън Яксли-Ленън, само че го е сменил, с цел да звучи по-готино…

Та Робинсън (или Яксли, или както там желаете го наричайте) се опълчва на бежанците в Британия и на всички имигранти. Иска си Англия на англичаните. Нищо ново под слънцето. Дори няма да си върша труда отново да се отплесвам, да изяснявам какъв брой ще затънат стопански, в случай че мокрите сънища на необразованите фашисти се осъществен, само че ето по какъв начин стигнахме до забавната част в историята на Робинсън…

Робинсън счита да помоли Тръмп и администрацията му за политическо убежище…

(!!!)

Тоест желае да получи статут на бежанец…



Pixabay

Не, не се майтапя.

Дори няма да си напъвам мозъка, да мисля по какъв начин ще извърти престъпната си постъпка като причина за политически стимулирано решение на съда. Просто знам, че няма да може. Но пък въпреки това имаме администрация (на Тръмп), която се движи единствено и само на популизъм и реклама, като гориво. Така че, няма да се изненадам Тръмп да „ подаде ръка “. Ще е смешно, само че не и изненадващо. Все отново Тръмп е индивидът, който ни сподели, че Луната е част от Марс, американците през 1776 година са блокирали летища, а и… „ Бъбрекът има доста особено място в сърцето “.



The Guardian

Но да се върнем на Робинсън. Робинсън желае леговище, желае предпазен статут на емигрант. В Съединени американски щати. В страната, в която е бил задържан, пробвайки се да влезе с подправен паспорт.
(става все по-интересно, нали?)

И желае да бъде това, против което години наред роптае, крещи, заплашва, даже провежда рискови и нападателни митинги – емигрант.

О, сладка подигравка!

Бежанците, които търсят леговище в Англия, са най-вече хора от доста небогати страни, изгубили всичко, нямащи късмет да виреят измежду корупция и беднотия. Другите са избягали от ВОЙНА. Робинсън ги ненавижда и желае да ги изгони, в случай че не може, желае да ги ликвидира. Освен това ОТКАЗВА да ги припознае като бежанци. Нарича ги по какъв начин ли не, само че не признава, че има от какво да бягат или че имат право да бягат в страната му.

А в този момент той, който не идва от бедна страна, самият той живее в 6-стаен апартамент за 1 млн. паунда, съгласно деятеля Салим Касам, който е „ златното момче “ на крайнодясното, търси статут на емигрант, с цел да отърве пандиза. Уточнение: да отърве четвъртото си влизане в пандиза.

Е, да – до момента е бил незнаен и е лежал. Сега реши да се възползва от статута си на „ огромната работа “ и благодарение на почитателите си и шумните им закани, да отърве пандиза.

Съдът сподели: не.

Мисля си какъв брой забавно би било да в действителност попадне в Съединени американски щати, търсейки леговище, както апропо сега вършат хиляди хора от целия свят, най-вече от Латинска Америка.

Да попадне там, където бежанците са натикани в така наречен погранични лагери, които конгресмен (от демократите) Александрия Окасио-Кортез разказа като „ концлагери “. Където даже деца спят по земята, отхвърлят им достъп до чиста вода, сапун и паста за зъби.

Попадайки там, Робинсън може да свърши чудеса, привличайки вниманието на света към казуса. Търсейки помощ. Решение. Може пък и да разбере какво е да си емигрант. Да разбере какво е да се намираш в страна, търсейки избавление, до момента в който тя те третира като ненавиждан зложелател и получовек. Ще разбере какво е да си натирен, заробен, без привилегии.

Бежанец.

Робинсън е почитател на Тръмп, каквито са и всички крайнодесни по света. Факт. Ние пък сме почитатели на красивата подигравка.

И, в случай че си мислите, че в този материал ви се е сторило, че има нюанс на „ думам ти дъще, сещай се снàхо “, то…

… сте прави. Коалиции се разпадат, водачи хвърчат, крайнодесни реторики отиват „ на ремонт “.

Губят поддръжка ли що ли? Модата ли малко по малко минава?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР