Томас Джеферсън е един от основателите на Съединените американски щати.

...
Томас Джеферсън е един от основателите на Съединените американски щати.
Коментари Харесай

Появи се неизвестно досега писмо на Томас Джеферсън, което разкрива много тайни

Томас Джеферсън е един от създателите на Съединените американски щати. Той е вицепрезидент на страната от 1797 до 1801 година, преди да бъде определен за президент за два мандата, от 1801 до 1809 година

Неизвестно до момента писмо, написано от Джеферсън, е намерено от историка Нейтън Рааб - търговец на редки документи и създател на новоиздадената книга „ Ловът за история “.

Твърди се, че писмото хвърля светлина върху желанието на създателите на Съединени американски щати да насърчат „ нововъведенията и изобретенията “ в страната.

Писмото е написано до основния асистент на Джеферсън през септември 1790 година, когато бъдещият президент е държавен секретар на Съединени американски щати и член на съвет за оценка на нови изобретения.

„ Това изобретение акцентира по какъв начин ловът на история продължава всеки ден и за какво желаех да напиша тази книга “, сподели Рааб и добави, че „ писмото ни демонстрира, че създателите на страната ни са разбрали смисъла на отбраната на нововъведенията и изобретенията”.

Рааб, който предлага писмото за продажба, допусна, че то може да бъде оценено на почти 50 000 $.

Бизнесменът твърди, че документът е бил в частна сбирка повече от 100 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР