Томас Бах: В България се чувствам като у дома си

...
Томас Бах: В България се чувствам като у дома си
Коментари Харесай

Томас Бах: В България се чувствам като у дома си

Томас Бах: В България се усещам като вкъщи си
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах се срещна с български олимпийски първенци и медалисти в Национална художествена изложба "Двореца". Бах, който също е олимпийски първенец, се срещна със спортни величия като Стефка Костадинова, Мария Гроздева, Армен Назарян и други, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Тази среща е може би един от гвоздеите в моята стратегия тук в България, където се усещам като вкъщи си", стартира Бах. "Вие сте олимпийски първенци и като такива оставате модел за подражателство за цялостен живот. Вие вдъхновявате младите със своя образец и пристрастеност към спорта. За мен е чест да се срещнем".

Президентът на МОК благодари особено на Боян Радев, който съгласно неговите думи е прелестен образец за "сливането на спорта с изкуството". Той връчи на именития ни герой документ за заслуги към олимпийското придвижване и културата. От името на българските олимпийски първенци се изрече двукратната носителка на злато Мария Гроздева: "За мен е чест да посрещна на родна земя индивида трансформирал олимпийското придвижване в крайник с новите технологии и действителности. Защото през днешния ден Олимпийските игри още веднъж сплотяват нациите, събарят стени и минават граници". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР