Тома Биков от ГЕРБ коментира актуалната политическа ситуация в България

...
Тома Биков от ГЕРБ коментира актуалната политическа ситуация в България
Коментари Харесай

Биков: Вървим към разпад на политическата система. ПП е радикализирана левица и не трябва да управлява

Тома Биков от ГЕРБ разяснява настоящата политическа обстановка в България след извършените предварителни парламентарни избори.

" Демократична България непрекъснато приказват за някакви конституционни промени, а отхвърлят диалог за сформиране на държавно управление, в случай, че на тях им трябват две трети. Къде е логиката в това? Щом никой не е податлив за договаряния, значи ще вървим на избори. Какво да създадем? Да вкараме " Възраждане " ли? Първо, самите " Възраждане " не знам изобщо дали имат предпочитание да влизат, само че ние по никакъв метод не бихме ги вкарали в ръководството в този миг. Тези, които приказват това, демонстрират, че по никакъв метод не ги интересува бъдещето на страната, нито дали ще има държавно управление. Тях ги интересува на тях да им е комфортно, тъй като били споделили едно, пък в този момент трябвало да кажат друго. Ние няма да вкараме " Възраждане " в ръководството. Няма да има такава коалиция, която опозицията си мечтае. Не е време нито за игри, нито за закачки. Ако има по-дълъг парламент, няма да подкрепим на Политическа партия предложенията по никакъв метод. Това значи да банкрутираме страната ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Аз не виждам огромен чисто интелектуален капацитет в част от останалите обединения, с цел да има някакво съответно ръководство. Следващи избори значат още по-сложна обстановка, още по-тежка. Затъваме в рецесиите. Вървим към разпад на политическата система, това вършим. И дано да не ни приказват по какъв начин това е напълно обикновено три пъти да отидем на избори. Не е поради ГЕРБ отиването на избори. Внесохме избор на съмнение, тъй като Има Такъв Народ излезе от държавното управление, бюджетът на Асен Василев беше неодобрен от Народното събрание. Министрите не Има Такъв Народ подадоха оставка и Кирил Петков не можеше да ги смени, тъй като нямаше болшинство в Народното събрание. Вие очаквахте досега да стоим в това състояние ли? Най-големият риск беше, че Кирил Петков е министър-председател. Вие представяте ли си човек, който е тотално неопитен, това го знаят към този момент и Нинова и Христо Иванов. Защо не питате Демократична България дали са подготвени отново да поддържат Кирил Петков за министър председател? Нинова сподели, че няма да го поддържа повече. Така че хората да не ни вменяват виновност, че сме свалили държавното управление. Можеше да не вървим на предварителни избори, в случай че Политическа партия бяха разбрали, че се е случила някаква смяна в тяхната обстановка. Можеха можеха да кажат, че Кирил Петков и Асен Василев няма да са министър председатели. Трябваше да кажат, че ще създадат държавно управление в същия формат, Има Такъв Народ даже им предлагаха. Кирил Петков не се е дръпнал, а предложи Асен Василев. Каква е разликата сред двамата? Асен Василев управляваше. Той обърка двата бюджета ", разяснява още Биков.

" Лично аз не бих подкрепил кабинет на Политическа партия. Категорично. Тези хора са некомпетенни, безусловно сбъркани и не би трябвало да ръководят страната. Като видях какво оферират, няма потребност да приказваме с тях. Това е една радикализирана левица. И тези хора би трябвало да бъдат малко въдворени с някаква усмирителна риза за известно време, с цел да се успокоят, и по-късно вероятно да почнат бъдат и потребни. С третия мандат може и да се сътвори държавно управление, само че то няма да бъде нито проевропейско, нито антикризисно. То ще бъде компромисно, като за зимата, нещо за пролетта. Ние не предлагаме това. Ние предлагаме с нашия мандат да се сформира проевропейско ръководство. Има такава опция, само че няма подобен капацитет ", приключи представителят на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР