Тома Биков, народен представител от ГЕРБ-СДСФейсбукНадявам се, че Румен Радев

...
Тома Биков, народен представител от ГЕРБ-СДСФейсбукНадявам се, че Румен Радев
Коментари Харесай

Тома Биков: Министър Минеков е неадекватен, Радев да назначи друг на неговото място

Тома Биков, депутат от ГЕРБ-СДС
Facebook

Надявам се, че Румен Радев ще гледа изявлението на Велислав Минеков пред Мария Цънцарова по бТВ.
 
Не знам какво би трябвало да се случи, с цел да се разбере, че господин Минеков е несъответстващ и повторното му предопределение за министър на културата е насмешка с всички, които работят в културния бранш.
 
През последната година и половина, тези хора са подвластни от невнятни министри, които се трансформират в подигравки. Единият не можеше да стартира, а другият не може да спре. Защо е това пренебрежение към културния бранш през последната година и половина?
 
Впрочем сега е на път да се провали Планът за възобновяване и резистентност в областта на културата, който дава опция да се цифровизират всички български архиви. За проекта дава отговор... Светослав Трайков! Същият, който неизвестно за какво беше назначен в борда на НДК и малко по-късно махнат от там.
 
Надявам се, че господин Радев ще разбере, че в България има и естествени хора, които са способени в областта на културата и неотложно ще назначи някой от тях за министър на културата на мястото на Минеков.
 
Ако не го направи, всичките му думи за национализъм и национална еднаквост са напразно. Защото културата е еднаквост и когато редовно я презираш през сходни рисковани и скандални назначения като това на Минеков значи, че не ти пука за нея.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР