Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ пуснаха живо предаване

...
Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ пуснаха живо предаване
Коментари Харесай

ГЕРБ с нови разкрития за шефа на НАП

Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ пуснаха живо предаване във Facebook от село Черни връх, община Вълчедръм. Там те демонстрираха къщата на Валери Георгиев Русинов, на чието име по техни думи преди два месеца е била трансферирана компания - евентуално с задължения.

Фирмата е трансферирана и на Данаил Николов, който преди 5 години е придобил компания от сегашния началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов, която е с 1 млн. лева задължения към страната.

Биков изясни, че хора от селото са разказали, че Русинов не живее в къщата от десетина години и сега никой не знае къде се намира.

По негови думи обаче става въпрос за професионален дебитор, който дружно с Николов е част от скица за източване на парите на данъкоплатците.

Биков отхвърли изказванието на финансовия министър Асен Василев, че всичко със Спецов е наред. Той разясни, че част от тези схеми са законни, тъй като са намерили междина в закона, само че настоя прокуратурата да извърши инспекция.

От ГЕРБ са безапелационни, че Спецов не може да е началник на данъчната администрация с сходни бизнес сътрудници и с присъединяване си в такива схеми.

" Спецов няма никакво право да ревизира който и да било за данъчни измами, тъй като самият той е в доста съмнителна обстановка във връзка с данъчните измами ", счита Биков.

" Ние няма да спрем със Спецов и в случай че си мислят, че ще го заметем под килима и ще го забравим - няма да се случи. Всяко знамение за три дни няма да е годно в тази обстановка, до момента в който този човек е началник на Национална агенция за приходите ", зарече се той.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР