Тома Биков, фейсбукКратко уточнение. Директорът на Народния театър Васил Василев

...
Тома Биков, фейсбукКратко уточнение. Директорът на Народния театър Васил Василев
Коментари Харесай

Тома Биков: Директорът на Народния театър бе назначен от Атанас Атанасов. Преди това Василев бе съветник на Минеков. той докара Морфов. Сега пък ГЕРБ са виновни


Тома Биков, фейсбук

Кратко конкретизиране. Директорът на Народния спектакъл Васил Василев беше консултант на Велислав Минеков, до момента в който последният искаше да гони ГЕРБ от централата на партията. По-късно, по времето на министъра на културата от Продължаваме промяната Атанас Атанасов (имаше и такъв), Васил Василев беше определен за шеф на университетския ни спектакъл.

Същият назначи Александър Морфов за основен режисьор, като това беше част от концепцията му. Днес го е уволнил дисциплинарно и по тази причина сме виновни… ГЕРБ. Припомням това, тъй като самият господин Морфов, по всички малките екрани приказва за амнезия на цялото общество, а не помни неща, които са се случили единствено преди година.

Съжалявам, че е належащо надарен режисьор като него, да показва себе си не посредством представленията си, а посредством политическа интензивност. Слушах изявлението му пред БНР, в което споделя, че ГЕРБ в никакъв случай няма да му простят за рецензиите към Борисов. Уверявам го, че няма защо да му прощаваме, тъй като не сме му афектирани. Влизайки в политиката, всеки от нас знае, че ще бъде подложен на критика, а нерядко обиждан и клеветен, без да има право на отговор.

В този подтекст, в персонално качество съм му дал прошка, че ме назовава еничар, още в мига, в който го е изрекъл. Николай Бердяев споделя, че християнинът в никакъв случай не може да бъде афектиран, а единствено отговорен. Тази мисъл ме крепи през последните години.

Желая триумф на Александър Морфов и се надявам да откри поле за изява на същинския си гений, който е в правенето на спектакъл, а не в правенето на политика! А в случай че желае да взе участие в политиката, от в този момент би трябвало да знае, че хората в това поле нито имат право на засегнатост, нито право на отговор. Те имат само правото да бъдат отговорни.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР