Том Ханкс е роден на 9 юли 1956 г. в

...
Том Ханкс е роден на 9 юли 1956 г. в
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Том Ханкс - любимецът на Холивуд става на 66!

Том Ханкс е роден на 9 юли 1956 година в град Конкорд, Калифорния. Баща му, Амос Мефорд Ханс, е пътуващ готвач с английски генезис, а неговата майка, Джанет Мерилин, работи в болница. Нейният генезис е от Португалия, като семейството на нейното семейство е Фрага. Родителите му се развеждат през 1960 година, като Ханкс дружно с брат си Лари и сестра си Сандра отиват да живеят с татко си, до момента в който най-малкото дете на семейството, Джим, остава при майка си. По-големият му брат е професор по ентомология в Илинойския университет, а по-малкият е артист и продуцент.

По време на ученическите си години Ханкс не изпъква измежду своите възпитаници и рядко прави усещане на своите учители. Пред списание „ Ролинг Стоунс “ той споделя:

„ Аз бях от непопулярните деца. Бях извънредно, а даже и мъчително свенлив. В същото време обаче аз бях индивидът, който подхвърляше занимателни реплики, до момента в който гледахме филми в клас. Не съм има проблеми или неприятности. Аз постоянно бях положително, чинно и рационално момче. “

A post shared by (@tomhanks) on May 22, 2020 at 6:50am PDT

Той взе участие в учебни постановки , всред които South Pacific, по време на образованието си в гимназията „ Скайлайн “ в Оукланд, Калифорния Ханкс се записва да учи актьорско майсторство в колежа „ Chabot “ в Хейуърд, Калифорния, а след две години се реалокира в Държавния калифорнийски университет.

В студентските си години Ханкс се среща Винсънт Даунинг, шеф на театралния фестивал „ Great Lake “ в Кливланд, Охайо. След предложение от него Том Ханкс взе участие като стажант в представленията . Стажът му продължава три години, като по време на престоя си артистът се среща с съвсем всички аспекти на театралните продукции: осветяване, декори и организация на постановките. В следствие това се оказва една от аргументите той да прекъсне следването си в университета. По това време той е почетен с премията за най-хубав артист на Асоциацията на критиците в Кливланд за превъплъщението му в Протей в шекспировата комедия „ Двамата веронци “ през 1978 година Това е едно от дребното участия на Том Ханкс, в които той играе ролята на изверг.

on May 2, 2020 at 6:53am PDT

От 1978 година Ханкс е женен за американската актриса Саманта Люъс (1952 – 2002). Съвместният им живот продължава до 1987 година, когато се развеждат. От първия си брак Ханкс има наследник и щерка - Колин Ханкс, роден през 1977 година, който е артист, и Елизабет Ан, родена през 1982 година



През 1988 година Ханкс подписва брак с актрисата Рита Уилсън, която е от българо-гръцки генезис. Нейното рождено име е Маргарита Ибрахимова, а татко ѝ Хасан Халилов Ибрахимов е родом от село Брещене. Двамата в началото се срещат по време на фотосите на телевизионното шоу „ Bosom Buddies “, само че връзката им стартира при снимането на историческия филм „ Доброволци “. Том и Рита имат двама сина : Честър Марлон, роден през 1990 година, който има дребна роля по време на студентските си години в Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп, и Труман Теодор, роден през 1995 година


 Най-милите моменти на Том Ханкс и Рита Уилсън  Най-милите моменти на Том Ханкс и Рита Уилсън  Най-милите моменти на Том Ханкс и Рита Уилсън  Най-милите моменти на Том Ханкс и Рита Уилсън
Ханкс поддържа програмата за човешки полети в космоса на НАСА и е член на Американското звездно общество. Той споделя, че като дребен е мечтаел да стане космонавт, само че, както самичък споделя, не е имал нужните математически знания.

През 2006 година Американската комическа фондация удостоява Ханкс с премията „ Дъглас Мороу “, която се присъжда годишно на персони или организации, които имат значителен принос за повишение на осведомеността на обществото за галактическите стратегии.

on Apr 3, 2020 at 11:19am PDT

През юни 2006 година Ханкс е признат за почетен член на „ Залата на славата “ на рейнджърите от американската войска , в символ на благодарност към негово олицетворение в ролята му на капитан Джон Милър във кино лентата "Спасяването на редови войник Райън ". Въпреки че не съумява да участва на гала за приемането му, той е първият артист, почетен с сходна чест.

На името на артиста е кръстен метеоритът 12818 Tomhanks, открит през 1996 година от наблюдаващия Кит Пийк.

on Feb 14, 2020 at 4:46am PST
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР