Толсистемата трябва да заработи до 1 март 2020 г. Това

...
Толсистемата трябва да заработи до 1 март 2020 г. Това
Коментари Харесай

Регионална комисия даде зелена светлина за отлагане на толсистемата

Толсистемата би трябвало да проработи до 1 март 2020 година Това взеха решение депутатите от районната комисия след траяли над час диспути по признатите промени в Закона за пътищата, с които се отсрочва таксуването посредством толсистемата.

Таксуването посредством системата на транспортните средства с маса над 3,5 тона се предвиждаше да стартира на 16 август, само че края на предишния месец стана ясно, че тогава ще стартира единствено тестването на системата с действителни данни от бордови устройства и маршрутни карти, с цел да се плануват разноските на превозвачите.

Градусите на дебатите се покачиха за аргументите, наложили отлагането. Александър Ненков от ГЕРБ, който е измежду вносителите, акцентира, че отлагането се постанова, с цел да се откри компромисен вид за обсега на системата и за цените. Другият фактор е, че поради проблемите с въвеждането на електронните винетки, желаят първо да се тества системата. Ненков добави, ще спекулира с концепцията, че ще се усилят цените на артикули поради толтаксуването.

Членовете на комисията от Българска социалистическа партия заподозряха, че отлагането на толсистемата е обвързвано с идните локални избори.

" Така се лишават средства от бюджета на страната и по-малко пътища ще могат да бъдат ремонтирани ", подчертава Дора Янкова от Българска социалистическа партия.

" Дали сме обозрим период - 6 месеца краен период. Вярвам, че в същото време ще се стигне до консенсус ", отговори Ненков. И напомни, че съгласно текстовете районният министър може да предложи по-рано да започва толтаксуването.

" Ползите от това да проверим всичко преди да въведем системата като комерсиална процедура са повече ", акцентира шефът на АПИ Георги Терзийски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР