Толкова свикнахме с лъжите на управляващите, че вече ги възприемаме

...
Толкова свикнахме с лъжите на управляващите, че вече ги възприемаме
Коментари Харесай

Борисов напада „Филип Морис“, но мълчи за Лукойл. Защо?

Толкова свикнахме с лъжите на ръководещите, че към този момент ги възприемаме като част от живота в България. Лъжата е като корупцията – вирее най-вече по върховете, само че я заплащат низините...
Поредното Борисово осъществяване бе във връзка оферти нов екциз за цигарите без пушек: „ Само за разноски се приказва. Всеки желае пари за военни, за пенсии, за лекари, за рационализация на армията. Все едно държавната хазна е каса без дъно и единствено би трябвало да бъркаме. Новината, че ще има полза за предприемач от оферти законопроект е подправена. Това е голяма неистина. Ако дотираме бездимните цигари, ще има загуби в бюджета. А ние вършим тъкмо това. Дотираме непознати компании. Щом патриотите го поддържат, и ние ще го подкрепим. Наредил съм на Цветан Цветанов да изтегли проектозакона.



Любима на ръководещите...

Ще създадем подарък на " Филип Морис ". Бедна България подарява тези пари. Няма да оставя ГЕРБ да става тупан на всеки, който му хрумне да стане сутринта и да приказва неистини. Европредседателството свърши и няма да мълча повече. Когато дойдат патриотите за бюджета, ще им ги кажа тези неща. Ще го запомнят това. Бюджетът губи, само че го одобрявам ".

Борисов не загатва последното проучване на „ Филип Морис Интернешънъл”, което демонстрира, че миналите към системата за нагряване на тютюн IQOS, най-разпространената бездимна платформа на компанията, са доста близки до тези, които са спрели изобщо да пушат.

Борисов си желае 15-те милиона, тъй като щели да решат проблемите на страната и популацията.

Бият по „ Филип Морис “, тъй като несъмнено са закъснели с букетите, тактично се изрази един специалист. Такива неточности Лукойл не позволяват. За който заслужава – прекрасен, огромен букет.

Всичко изречено от ръководещите е гарнирано със угриженост за бюджета, за сивата стопанска система, за битката с контрабандата, демокрацията, бедните…

Лукойл при над 65 милиарда лв. доходи за последните 10 години не са платили един лев налог облага. Формално несъмнено всичко е законно. За това работят десетки скъпо платени адвокати и финансисти. Няма по какъв начин да е другояче, щом се икономисват над 6 млрд лв.. Но Борисов не приказва за тези милиарди. Те отиват където би трябвало. Където би трябвало, хора, разбирате ли? „ Където би трябвало “ не е налози, а някъде другаде.

Експертът Илиян Василев написа, че Лукойл-Нефтохим влага над два и половина милиарда лв. в апаратура и технологии за преправка на недопечен петрол с по-високо наличие на сяра – каквато е сместта Уралс. Идва от региона на Новоросийск, вместо да се внася от други страни по-лек и първокласен, а постоянно и по-евтин недопечен петрол. Борисов не приказва за това. Цената ще я заплати всеки българин от джоба си.

Валентин Златев и Лукойл – свещена крава за българските управляващи… Рафинерия за… букети.

Национална агенция за приходите наскоро призна, че през последните години са изгубени 16 млрд от невнесен Данък добавена стойност. Премиерът не приказва и за тях. Явно дедесарите са му скъпи или изпращат кошници с цветя.

15 милиона са повече от 6 и от 16 милиарда. Такава е Борисовата сметка.

Ако и в този момент не разбирате за какво ръководещите обичат Лукойл и ненавиждат „ Филип Морис “, отидете на доктор.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР