Толкова сме свикнали с някои неща от ежедневието, че сме

...
Толкова сме свикнали с някои неща от ежедневието, че сме
Коментари Харесай

5 скрити детайла от известни неща, за които не сме подозирали

Толкова сме привикнали с някои неща от всекидневието, че сме престанали да обръщаме внимание на детайлите. А от време на време даже и най-малката и незабележима специфичност може да крие талантлив план или грабваща история. Затова през днешния ден за следващ път ще зададем въпроса: това за какво е по този начин? Събрахме за вас 5 забавни хрумвания, които никой не е забелязал:

Кой умъртви краля?

 поп-купа

В известния дизайн на френската колода поп купа има предостатъчно необичайно изображение. Не единствено че това е единственият крал без мустаци, само че и има меч до главата си. Има няколко теории за какво това е по този начин:

• Според първата версия, по-ранни изображения на тази карта демонстрират крал, държащ секира по време на борба. Впоследствие при копирането на картата брадвата се „ изгубила “ и замязяла на меч, с който кралят пронизва личната си глава.

• Друга доктрина гласи, че поп купа бил френският крал Карл VII. Той бил изгубил мозъка си и от боязън да не го отровят вдигнал меча над главата си и се умъртвил.

• Трети мислят, че кралят е Аякс Велики Теламонид. Смята се, че дама купа е Елена от Троя – най-прекрасната измежду дамите. А самият Аякс бил един от ухажьорите на Елена, който не бил определен и се самоубил с меча.

Надеждният щит на Англия

 монети-от-Великобритания-с-различен-номинал

Ако наредите английските монети с номинал 1, 2, 5,10, 20, 50 пенса, те ще образуват „ Надеждният щит на Англия “. А пък на монетата от 1 паунд самият щит към този момент е изобразен цялостен. Наистина гениално скимване.

Символ на етикета – отворен  буркан

 символ-отворен-буркан

Отвореният буркан или признакът PAO – интервал след отварянето (period-after-opening) – отбелязва периода, в течение на който продуктът може да се употребява без щета, като се взима поради датата на неговото отваряне.

Подобен знак се изобразява в козметиката, като до него се изписва и буквата „ М “ – месеци. Това число демонстрира оптимално целесъобразния период на потребление, който не носи щета на потребителя.

Короната на статуята на свободата

 корона-на-статуя-на-свободата

Всички сме виждали Статуята на Свободата. Но евентуално не знаете, че короната на статуята разполага с тъкмо 7 лъч, които символизират 7 континента и седемте океана, през които би трябвало да мине свободата. И всеки лъч тежи тъкмо 1оо кг.

Разноцветната паста за зъби

 четка-и-паста-за-зъби

Не сте ли се замисляли за какво класическата паста за зъби има линии от три цвята: бяло, синьо и алено? Оказва се, че всеки цвят е с друг цвят и предопределение.

• Белият цвят е най-важният, тъй като съдържа в себе си детайли, които оказват помощ за премахването на плаката и избелването на зъбите.

• Синият цвят дава отговор за свежия мирис и има анти микробно деяние.

•  А аленият се е появил по-късно. Той съдържа в себе си детайли за отбрана и подсилване на венците.

Но няма никаква строга нужда от разделянето на тези съставни елементи. Просто по този начин е по-нагледно и красиво.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР