Толкова сме свикнали с нея, че мислим, че знаeм всичко.

...
Толкова сме свикнали с нея, че мислим, че знаeм всичко.
Коментари Харесай

Това са храните, които никога не бива да затопляте в микровълнова!

Толкова сме привикнали с нея, че мислим, че знаeм всичко. Например, че не би трябвало да слагаме вътре железни и пластмасови съдове или храна във фолио. Това обаче не е задоволително, тъй като има и храни, които не би трябвало да обработвате вътре.

Целите сварени яйца се трансформират в мини бомби в микровълновата и може да провокират много неприятности. Преди да ги сложите вътре, ги разрежете.

Много майки замразяват кърма за идващите хранения. В микровълновата течността не се нагрява изцяло отмерено и може да се окаже, че в шишето са се образували горещи джобове. А това би изгорило детето. Най-разумно е да подгреете вода и в нея да поставите шишето с кърмата.

Месото, което към този момент е минало термична обработка, не трябва да се подгрява в микровълновата, тъй като провокира окисление на холестерола. Това вреди на здравето, тъй като той се натрупва по стените на артериите.

Не притопляйте сготвения ориз няколко пъти. Под многократното влияние на микровълновите талази може да стартира отделянето на токсични спори.

Не гответе пиле в микровълновата! Вярно е, че мощната термообработка убива бактериите, само че казусът е, че в тази фурна нагряването не е отмерено. Затова е прекомерно евентуално причинители на салмонела да останат незасегнати, написа zdrave.to.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР