Толкова сме свикнали с използването на пералня в ежедневието, че

...
Толкова сме свикнали с използването на пералня в ежедневието, че
Коментари Харесай

6 грешки, които увреждат и дрехите, и пералнята

Толкова сме привикнали с потреблението на пералня в всекидневието, че ни е като детска игра и даже не се замисляме по какъв начин го вършим - просто слагаме малко облекла, прахуляк за пране, избираме верния режим и воала! Всъщност, това е неправилно разбиране. Този апарат е много невъздържан и даже единствено погрешно количество прахуляк за пране може да аргументи куп непредвидени проблеми. Ето кои са най-често срещаните неточности, които вредят и на облеклата, и на пералнята.

Използвате капсули за непълна пералня

Капсулите за пране са най-предпочитани. Те са лесни за потребление и предпазване и съдържат съвършено отмерена доза перилен препарат. Въпреки това, би трябвало да знаете, че една капсула е предопределена за най-малко 3 кг облекла. Това значи, че потреблението на капсули на дребни зареждания образува непотребна наслойка в уплътненията, помпите и мотора.

Забравяте да проветрите машината

Когато пандизите вратата на пералнята незабавно след изваждането на облеклата, я оставяте в положение на нараснала мокрота. Това основава идеална среда за напредък на плесен и бактерии. След пране вратата би трябвало да е отворена за 15-20 минути и е желателно да подсушите барабана.

Използвате прахуляк за пране вместо течен препарат

Трябва да признаем, че прахът за пране е съвършен за унищожаване на упорити петна, по тази причина потреблението му в някои случаи е много рационално. В други случаи обаче течният препарат за пране печели над него - оставя по-малко следи по облеклата и е по-безопасен за пералната машина, с помощта на по-добрата си разтворимост.

Изсипвате препарата тъкмо върху облеклата

Добавянето на перилен препарат тъкмо върху облеклата е неприятна концепция по 2 аргументи. Първо, пералната машина е проектирана по избран метод с причина - освобождава препарата в точния миг и когато тази поредност бъде нарушена, той просто не се разтваря изцяло. Това води до втория отрицателен фактор: оставя бели петна и линии по облеклата.

Използвате омекотител

Предимствата на потреблението на омекотител са ароматът и мекотата на облеклата. Въпреки това, тук свършват изгодите. Технически, омекотителите не способстват за по-доброто разчистване на облеклата. Напротив, те претопяват облеклата с нефтохимикали и замърсяват пералнята.

Слагате прекалено много препарат

Вече споменахме следствията от потреблението на ненужно количество. Това обаче не значи, че прибавянето на малко количество прахуляк за пране е задоволително. Напротив, това значи, че пералнята няма да изпере облеклата вярно това ще понижи живота им.

Източник: iwoman.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР