Толкова глупости се чуха в този дебат, че не мога

...
Толкова глупости се чуха в този дебат, че не мога
Коментари Харесай

Вигенин към Възраждане: Държите се като Атака от АлиЕкспрес

Толкова нелепости се чуха в този спор, че не мога да си показва, че по такава сериозна тематика, може да се приказва по този метод. Господин Дренчев, доста добре знаете, че не съм бил аз външният министър, който подписа това съглашение. В концепцията да продължите с лъжите и операциите и да се опитате да визиите Българска социалистическа партия като някаква антинародна партия, си служите с клевети и операции. Поставяте една в действителност значима тематика, само че за жалост, както доста постоянно вършиме – и значимите тематики по този начин ги поставяте и защитавате, че най-после ги обезсмисляте. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по време на разглеждането в зала на план на решение на " Възраждане “ за преустановяване на Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Социалистът изрази отвращение от аргументацията на народните представители от " Възраждане “ и прикани за съвестност по тематиката: " Аз не разбрах да вземем за пример като приказваме за достолепие, тук един от главните причини беше, че не ни заплащат. Е, като ни заплащат, ще имаме ли достолепие? Т.е. в случай че ни заплащат, нямате срещу базите, сподели един. Стигнахте до такава степен да обяснявате, не знам дали съществено или в частта смешки и закачки в един толкоз сериозен спор, че нямате срещу да има тук американски бази, обаче и България да има в Съединени американски щати. Призовавам ви да бъдем задоволително съществени по тази тематика “, сподели Вигенин.

Той акцентира, че за Българска социалистическа партия въпросът за националната сигурност стои преди всичко и предвид на това социалистите се пробват да търсят рационалните решения, а не да търсят политически дивиденти, говорейки неистини и нелепости и създавайки страхове, каквито няма съображение да има: " Част от нещата, които казвате, са рационални и имат логичност, само че вие ги обезсмисляте. Държите се като някаква " Атака “ от “АлиЕкспрес “. Ако погледнете мотивацията на " Атака “ от 43-ото Народно събрание, ще видите, че са го създали много по-задълбочено и, в случай че това предложение беше импортирано в сходен тип, несъмнено щеше да провокира по-съдържателен спор “, изясни той.

Вигенин съобщи, че Българска социалистическа партия схваща терзанията на част от българското общество и ги споделят: " Част от тези терзания са основателни, част от тях за провокирани от неща, които чисто заради политически аргументи се приказват “, сподели той и добави, че единствено за тази година взаимните българо-американски уреди са възнамерявали и ще осъществят 24 учения, в които вземат участие американски и български военни в страната и 15, които ще се проведат в чужбина, а всяко от тези учения се командва и от двете страни.

" Не знам по какъв начин по този начин говорите на едро и обвинявате в не знам тъкмо какво висшите български военни, тъй като има взаимен комитет, който ръководи тази база и той се състои от 13 висши военнослужещи от българска страна “, съобщи Вигенин и изброи имената на хората, които вземат участие в този взаимен комитет.

Социалистът попита: " Вие смятате ли, че това са хора, които просто по този начин ще стоят там, няма да знаят какво се случва, няма да пазят българския суверенитет и националните ползи на България, в случай че са се клели в името на България да я пазят с достойнството на пагона си? Аз персонално не бих подценявал тези български генерали. “

Вигенин изясни, че също така, този взаимен комитет има Изпълнителен комитет, който оперативно ръководи базата. Там има 15 български представители, а Изпълнителен комитет има няколко подкомитета, които социалистът изброи: " Защо ги изреждам - тъй като в тези подкомитети, с изключение на представители на българската войска, вземат участие представители на други министерства. България взе участие в ръководството на тези взаимни уреди до най-ниското ниво. И аз считам, че тези хора, които вземат участие в това ръководство, мъчно можем да ги обвиним, че надали не са там да обслужват някакви непознати ползи “, сподели социалистът и уточни, че досега не е чул основни доказателства, че това е по този начин.

И даде образец: " Като казвате, че няма достъп, може би има някои елементи, които са закрити, само че преди седмица, да вземем за пример, в една от тези така наречен секретни американски бази, авиобаза “Безмер ", имаше ден на отворените порти. Който искаше, той отиде и видя защо става въпрос. “

И се обърна към " Възраждане “: " Тук в този момент тъкмо вие да ми говорите какво е била българската войска преди 1989 година, та вие се пръкнахте ония ден, а тази българска войска нашата партия я е правила в края на краищата. Така че недейте да си приписвате някакви заслуги. Когато ние сме управлявали, въпреки и в един различен интервал, е имало мощна българска войска и ние знаем по какъв начин се отстоява национална сигурност. Каквото и да се приказва за оня интервал, България беше сигурна страна, не влезе във война и хората живееха несъмнено и не се притесняваха, че някой ще вкара България във война. По това отношение имаме обичаи, които няма по какъв начин да ни ги отнемете. Което е положително, би трябвало да се признае “, безапелационен бе социалистът.

И изясни: " Не малко хора имат своите терзания. Ние също имаме терзания, че по този начин урбулешката да се тръгне към закриване на тези взаимни уреди, единствено по себе си би било пробив в националната сигурност. Защото сега една немалка част от националната сигурност е построена към тези взаимни уреди и съдействието със Съединени американски щати. Боеспособността на българската войска зависи в немалка степен в способността на българските военни да вземат участие в тези учения и тези уреди не могат по този начин да бъдат закрити от през днешния ден за на следващия ден. Г-н Костадинов, в случай че не са политическите дивиденти, които се пробвате да извлечете, Вие сте рационален човек и разбирате това “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Кристиан Вигенин направи публицистично предложение да се изиска спомагателна информация за използването на съглашението и да се направи разбор на резултатите от досегашната им активност: " Ние ви предлагаме следния рационален метод, тъй като ние не изключваме опцията, при нужната и цялостна информация, която получим, да подкрепим концепцията за преустановяване на това съглашение в един рационален интервал. Но това не може да става с изпразнени от наличие политически полемики, а на база действителна информация и след сериозен спор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР