Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между

...
Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между
Коментари Харесай

Ето колко ще плащат камионите за тол системата

Тол таксите за всеобщия тежкотоварен трафик – с тегло сред 3,5 тона и 12 тона, ще са от 4 до 7 ст. на километър, според от емисионния клас на транспортното средство. Това планува планът на Тарифа за таксите, които се събират за прилагане на републиканската пътна мрежа, който към този момент е оповестен за публично разискване.
Предлага се първичният обсег на тол системата да е 6050 км – автомагистрали, първи и отчасти втори клас пътища. Така 14 000 км от дългата близо 20 000 км републиканска пътна мрежа ще бъде безвъзмездна за товарните коли над 3,5 тона.
С цената се вкарва обективен модел на таксуване на пътните транспортни средства, съгласуван с европейския принцип – който изхабява пътя повече, заплаща повече. Тол таксите са обвързани с екологичната категория на транспортното средство, както и с класа на пътя, за който ще се дължи тол – автомагистрали, първи и отчасти втори клас. Стойността ще се пресмята на изминат километър като всяко нахлуване в тол сегмент ще се приема за цялостното му изминаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР