Тол-таксите ще имат различна цена според това в кой час

...
Тол-таксите ще имат различна цена според това в кой час
Коментари Харесай

Тол-таксите ще зависят и от часа на преминаване

Тол-таксите ще имат друга цена съгласно това в кой час на деня се употребяват автомагистралите. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на районното развиване Николай Нанков. Логиката на това е, че по този начин ще се подтикват товарните превозвачи, поради които главно се вкарва системата, да минават през България в часове отвън пиковите.

Нанков още веднъж сподели, че чака до края на годината да бъде подписан контракт с изпълнителя на тол-системата, а в края на 2018 година тя към този момент да работи и да носи доходи.

Предстои нова среща с организациите на товарните превозвачи, на която ще се уточнят рестриктивните мерки за придвижването им през лятото, с цел да не пречат на трафика. Министърът посочи, че решението ще се вземе като се имат поради наблюденията за трафика, тъй като в разнообразни дни и часове по обособените пътища те варират.

През идната седмица се чака да се разгласи социална поръчка за построяването на тунела " Железница " по трасето на автомагистрала " Струма ". В рамките на този мандат на държавното управление реалистичното е да се изградят още 75 км от " Хемус ", разгласи още Нанков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР