Тол таксите се въвеждат на 1 юли, за мен няма

...
Тол таксите се въвеждат на 1 юли, за мен няма
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Този безплатен обяд го няма никъде

Тол таксите се вкарват на 1 юли, за мен няма връщане обратно. Докато чувствам, че върша верните неща, аз персонално няма да си подам оставката. Това сподели вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов в предаването „ Лице в лице " по бТВ.

Караджов уточни, че поддръжката на пътищата към днешна дата коства към 1 милиард. Този милиард би трябвало да може да се събере от всички ползватели. Това обаче не е задачата на разширението на обсега на тол системата, а на едно по-дългосрочно развиване, добави той. „ Този милиард и сега се заплаща, единствено че през налозите. Този безвъзмезден обяд го няма на никое място, няма го и в България. Дали при преструктурирането тежестта ще падне на вярната глава - по-скоро да. Дайте да си сложим нещата на верните места ", съобщи районният министър.

Отлагането на периода за въвеждане на тол таксите никога не е антикризисна мярка, безапелационен бе Караджов. Според районния министър изказванията на превозвачите, че въвеждането на тол таксата ще докара да вземем за пример до скок на цената на хляба с 50 ст. са погрешни. Той показа калкулации на неговото ведомство, че таксата на второкласните пътища ще добави една стотинка на всеки 20 хляба.

Караджов разяснява срещата на държавното управление с превозвачите, като съгласно него страстите и от двете страни са надвили. „ Трябваше да погледнем по-прагматично на това защо сме се събрали. Трябваше да дебатираме. Аз съм дал образец по какъв начин би трябвало да беседваме - пред уеб камерите по този начин, че всичко да се излъчва и да има запис на това кой какво е споделил, какво е желал и кой по какъв начин е дал отговор. Моите две срещи с превозвачите през февруари и през април минаха тъкмо по този метод. Всичко обществено, всичко на масата, да се вижда, да се знае ", разяснява вицепремиерът.

Блокирането на пътища е нелегално, съобщи районният министър във връзка плануваните митинги на превозвачите на 18 май.

Към днешна дата към 20% от парите на пътните компании, които бяха гласувани от Народното събрание на 20 април, са изплатени, разгласи Гроздан Караджов. „ Много ми се желае да е по-бързо, само че към този момент това е темпът. В началото се изплащат по-старите отговорности, с по-новите ще върви по-бързо ", добави районният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР