Тол системата спря да работи часове, след като беше стартирана.

...
Тол системата спря да работи часове, след като беше стартирана.
Коментари Харесай

АПИ разкри как работи тол системата часове след старта

Тол системата спря да работи часове, откакто беше стартирана. Проф. Олег Попов от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) обаче изясни, че няма бъг, а се е наложил ъпдейт.

Не е имало проблем, а в пътната карта е трябвало да се добави сегмент от Сандански. Проф. Попов счита, че системата работи добре. Постоянно се регистрират и позвъняванията от водачи.

"Основният проблем е компликациите, които имат да си избират по картата за избрани направления. Опитваме се да има колкото се може по-говорящи известия, да намерят по елементарно маршрута ", разяснява той пред бТВ.

АПИ: До 17.00 часа през днешния ден са купени 10 597 маршрутни карти за ТОЛ таксуването

Междувременно поданици от село Брестовец и няколко околни села до Плевен отхвърлят да заплащат винетки. Те излязоха на митинг. Жителите са обезпокоени, че има винетки, които ги снимат и това ще докара до санкции. Протестът е подсилен и от Националното съдружие на дребните обитаеми места.

По този въпрос проф. Олег Попов сподели, че казусът би трябвало да се реши с локалната администрация. Общините е трябвало да кажат от кое място до каква степен да се сложат табелите на обитаемоте места, с цел да се реши по отношение на това закъде ще има винетки.

"На процедура с повишаване на градските реалии, този проблем ще се задълбочава ", разяснява Попов.

Тол системата започва през вчерашния ден. Тя се отнася към всички транспортните средства над 3,5 тона. При първични данни бе регистрирано, че потребителите са предпочели каналите за продажба на АПИ като най-вече са картите, купени посредством терминалите за самообслужване и през уеб страницата bgtoll.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР