Тол системата щеше да тръгва експериментално оня ден, но вчера

...
Тол системата щеше да тръгва експериментално оня ден, но вчера
Коментари Харесай

Управление с отложено действие

Тол системата щеше да потегля пробно оня ден, само че през вчерашния ден се взе решение да се отсрочи. 

Първо бе извършена среща на виновните фактори и превозвачи с премиера - на тази среща трябваше да се изчистят противоречивите елементи и да се почва - обаче след срещата се взе мъдрото решение да се избегне ориста на електронните винетки, които потеглиха, стопираха, отново потеглиха - като в запушване по " Тракия ", когато в София се играе пловдивско дерби. (Това е относителен образец от суровата действителност, която е на всички места към нас - оня ден пловдивските Канарчета " Ботев " и безконечният противник " Локомотив " играха в София, задръстиха " Тракия ", задръстиха и столицата. Случката се трансформира в мотив за регулярните остроумия на тематика - " аз съм прочут, а ти си кестен " и " селяни, освободете София ".)

На срещата при премиера превозвачите сложиха няколко претенции за облекчения, техният проблем са таксите, желаят да заплащат малко или по никакъв начин. Как са се пазарили - те си знаят, само че след срещата бе оповестено мъдрото решение въвеждането на системата в приложимост да се отсрочи за следващата година. Най-добре! Дотогава не се знае кой ще е камила и кой - камилар. Освен упоритостта на Цветан Цветанов да е първа цигулка, тия дни гледаме, че и тихият специалист Томислав Дончев е в някаква акция - предлага на обществото някаква нова икономическа стратегия и проект за деяние. Ще прави НЕП или нещо от сорта, във всеки случай и неговото тяло към този момент е обгърнато със седемте воала на Амбицията.

Преди това пък насладата на премиера от въвеждането на " Фолксваген " в България се оказа прекомерно преждевременна. Това е резултат от положителната работа и висока оценка за ръководството на страната, самопризнание за макроикономическата непоклатимост и така нататък - всичко това е по този начин, обаче " Фолксваген " обявиха, че не са взели още решение за тая огромна проектоинвестиция - дали да е при султан Ердоган или при Крали Бойко. Решението се отсрочва или въобще не е било взето.

Купуването на нови самолети за Военновъздушните сили също се отсрочва с фантасмагоричното заявление на Борисов, че щял " персонално да договаря с Тръмп " за F-16. Ще стане! Борисов позитивно ще договаря откровено и персонално директно с Доналд Тръмп, само че това може би ще се отсрочи малко. Както е признато да се споделя сред джентълмени - ще стане, но различен път. 

Лозунгът на софийските поправки - " хубаво е, само че не е готово ", също носи в себе си концепцията за отсрочено осъществяване. Ремонтът на " Графа " и крайният период няколко пъти се придвижва във времето и нищо не пречи да се подпише един специфичен анекс на анекса, че ремонтът на ремонта продължава до пълната и дефинитивна победа на клепториата. 

Примери за отсрочено деяние на управническите дефинитивни решения има още доста, но и тия стигат.

От тях можем да извадим скромната поука, че властта от дълго време е предходна точката, след която липсва потребен ход и няма връщане обратно. Каквото и да създадат тези хора, те към този момент са изхарчили целия заем на публично доверие - и няколко пъти са отлагали заплащането на лихвите. Вика му се прокрастинация или маняна. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР