Тол системата се отлага за не по-късно от март следващата

...
Тол системата се отлага за не по-късно от март следващата
Коментари Харесай

Отлагат тол системата за март догодина

Тол системата се отсрочва за не по-късно от март идната година, реши парламентарната комисия по районна политика, като одобри препоръчаните през вчерашния ден от ГЕРБ промени в Закона за пътищата. Спешната корекция скара ръководещи и съпротива.

 © БГНЕС
Пред депутатите шефът на Националното тол ръководство Олег Асенов заяви, че от началото на годината до момента са събрани близо 252 млн. лева от пътни такси и предвижда двойно нарастване на сумата до края на годината.

Левицата упрекна ГЕРБ, че съзнателно бави тол системата поради идния локален избор, защото ще принуди тежкотоварните коли над 3,5 т да заплащат за време на километър.
Дора Янкова, народен представител от ПГ на " БСП- За България ": Сега желаете по време на изборите да е безшумно, да е умерено, ТИР-овете да си пътуват, пари да не събира страната, с риска даже да се лишим от средства, тъй като се появи звук в системата. И като се появи шума в системата, дайте да е безшумно по време на евроизборите и на локалните.
От ГЕРБ отхвърлиха обвиняванията с аргумента, че отлагането е належащо, с цел да се тества системата и да се реализира консенсус сред страната и бизнеса за обсега на платената пътна мрежа и цените.
Александър Ненков, ръководител на Парламентарната комисия по районна политика: От другата страна имаше едни консуматори, в лицето на превозвачите, които сигурно не им е прелестно от самия факт,че ще им се усилят таксите, които би трябвало да заплащат, с цел да употребяват тази пътна мрежа. И няма по какъв начин видите ли да се съглася, че това било поради локалните избори.
От АПИ обясниха, че на 16 август ТОЛ системата ще проработи само че няма да се събират такси. Отлагането до март ще даде опция на бизнеса да си калкулира в бюджетите новите разноски.
Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ: Човекът с камиона, с хляба, като си вземе бордовото устройство и мине по маршрута си, да знае тъкмо какъв брой ще му коства, преди да го е заплатил.
Шефът на националната тол система предвижда, че до края на годината приходите от пътни такси ще надвишават 400 млн. лева още преди да е въведено заплащането на километър за тежкотоварните коли и даде образец.

Без нито един срещу и единствено трима " въздържали се " депутатите се съгласиха тол системата да се отсрочи за идната година.
 ГЕРБ предлага ТОЛ таксуването да стартира от 1 март 2020 година ГЕРБ предлага ТОЛ таксуването да стартира от 1 март 2020 година
ТОЛ системата за тежкотоварните коли да бъде въведена през август тази година, само че таксуването да стартира до 1 март 2020 година Такава смяна в Зако...

Заради незабавен ремонт в Закона за концесиите се наложи министърът на туризма да бъде изслушан от районната парламентарна комисия. Николина Ангелкова изясни, че има заплаха 39 плажа да останат през идващите 3 години без собственик, в случай че не бъдат занижени условията.
Николина Ангелкова, министър на туризма: В момента би трябвало да дават отговор бъдещите стопани на плажовете надали не като условия за отдаване на летище, пристанище. За нас е извънредно значимо самата процедура за отдаване на концесия да бъде ясна, елементарна, предвидима, транспарантна.
Депутатите взеха решение новите критерии за стопанисване на плажовете да бъдат заложени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие вместо в този за концесиите.
 Туристическият отрасъл се притеснява от слаб сезон по Черноморието Туристическият отрасъл се притеснява от слаб сезон по Черноморието
Въпреки слънчевите дни, топлото море и чистите плажове, към момента по Южното Черноморие не се усеща напор на туристи. Хората от туристическия отрасъл се о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР