ТОЛ системата "проходи" успешно тази нощ. Вече имаме продадени над

...
ТОЛ системата "проходи" успешно тази нощ. Вече имаме продадени над
Коментари Харесай

Петя Аврамова: ТОЛ системата проходи тази нощ

ТОЛ системата "проходи " сполучливо тази нощ. Вече имаме продадени над 2500 маршрутни карти, както и над 13 000 задействани бордови устройства. Очакваме в понеделник да бъдат факт и договорите сред GPS операторите и националните снабдители на услуги.,Това сподели в ефира на бТВ районният министър Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно.

От 5 ч. тази заран пътните транспортни средства над 3,5 т заплащат ТОЛ такса за прилагане на 3115 км пътища. От тях 803 км са автомагистрали и 2312 км - първокласни пътища. Близо 17 000 км второкласни и третокласни пътища от към 20 000 км републиканска пътна мрежа ще са безвъзмездни за тежкотоварните коли.

"Дадохме опция на всички превозвачи да могат умерено да се оборудват с бордови устройства или да инсталират GPS тракер. Смятам, че в границите на по-малко от месец всички ще бъдат оборудвани поради темпото, с което се декларират и задействат бордови устройства ", сподели Аврамова.

Олег Асенов се похвали: ТОЛ системата започва сполучливо и по график

По думите ѝ не един, а два са главните снабдители на тези устройства.

"Това, което желаеха като отстъпка превозвачите, беше да не заплащат препоръчаната от националния снабдител на услуги такса за обслужване от 15,90 лева без Данък добавена стойност. Включихме се в разговора и съдействахме по този начин, че българските превозвачи ще употребяват бордови устройства и GPS тракери безусловно гратис. По техни претенции намалихме и обсега на пътищата, които ще бъдат в ТОЛ системата, както и намалихме цените. За нас е значимо тази система да тръгне ", изясни районният министър.

Очакваните доходи от ТОЛ системата до края на 2020 година е 450 млн. лева от ТОЛ такси и близо 300 млн. лева от винетни такси.

"Поставихме си един период от три месеца, в който да следим системата и приходите. Ако те не дават отговор на упованията и на заложеното в бюджета, ще поправяме или обсега, или цената, или и двете ", разясни Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно.

На въпрос дали чака въвеждането на ТОЛ системата да оскъпи автобусния транспорт и стоките, тя съобщи, че България започва с най-ниската цена в Европа и по тази причина тя няма да докара до каквото и да било оскъпяване.

Към сегашния миг в ТОЛ системата работят 760 души, като 600 от тях са мобилните екипи, които са по пътищата на страната. Останалите са в Националното ТОЛ ръководство.

От през днешния ден: ТОЛ системата тръгва
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР