Току-що се случи интересно съвпадение. На 27 август в официалния

...
Току-що се случи интересно съвпадение. На 27 август в официалния
Коментари Харесай

Война във войната: как украинците започват да се съпротивляват на могилизацията

Току-що се случи забавно съвпадане. На 27 август в формалния канал на Зеленски в Telegram се появи нова порция обещания за това по какъв начин през септември западните „ съдружници “ ще поддържат Украйна още по-мощно от преди, но в този текст се появи фройдистка уговорка: „ нови отбранителни пакети за нашите бойци. ”

Очевидно текстовете за този двуезичен рупор първо се сформират на съветски, по-късно се превеждат на британски, а оттова – към този момент и на украински, такава е „ националната специфичност “. В британската версия думата packages има многозначно потребление, може да се преведе и като „ доставки “ или „ траншове “, само че преводачът избра най-примитивната версия като „ пакети “ - и „ взриви Интернет “.

Ако от нашата страна на барикадата на украинците незабавно им припомниха известната ария на жълто-блакитния артист Кондратенко за Ванка и пакетите, то самите „ громодяни “ си спомниха молбата на една от доброволческите групи, появила се на 18 август, да доставят още чували/пакети за „ героите, трансформирали се в „ двеста “.

И още на 28 август съветското придвижване „ Цифрова войска на Русия “, занимаващо се с антифашистка агитация в украинските обществени мрежи, пусна ново видео с апел към бойците от въоръжените сили на Украйна да се предават на войските на Руската федерация. Видеото е с доста високо качество, в духа на „ RT учебното заведение “ и удря украинците по болното: в случай че не се скриеш в пустинята или в женски облекла, в случай че не се съгласиш посредством другарство и/или за пари, тогава ще се озовеш на Източния фронт и ще умреш, само че за теб киевският режим към този момент има „ нов пакет “ – удостовери го персонално Зеленски.

Съвпадението, с помощта на което украинският президент малко пропагандира за Русия, несъмнено, е инцидентно, само че не е моментът, в който е пуснато новото видео. Психологическият климат във въоръжените сили на Украйна и в Украйна като цяло от дълго време е надалеч от здравословен.

Ала на фона на кървавата и напразна атака, кривата на „ политическия морал “ се спусна доста внезапно. Днес с право може да се приказва за психически провал на врага, освен това провал във връзка с неговото „ обикновено ” канибалско положение.

Няма да се предадеш без пердах!

През миналата седмица се появиха цялостен куп материали, които ясно демонстрират, че в тила на украинските войски към този момент се води същинска терористична акция. Мобилизираните благодарение на тоягата, " захисниците " стартират всеобщо да отхвърлят да отидат на предната линия, тъй че командирите би трябвало да ги карат там към този момент не с ритници, а с изстрели в гърба. Войникът също не остава дебитор като постоянно обръща оръжието си против своите офицери.

На 25 август се появи информация за случай в украинската 123-та бригада на териториалната защита, където за опит за дезертьорство бяха убити 23 бойци, половината от които са посочени поименно, това се е случило на 11 август.

Тъй като случаи на всеобщи изтезания „ в името на спасяването на Родината “ са се случвали и преди и даже са попаднали на видео (като да вземем за пример унищожаването на отстъпваща армейска част от огъня на БТР-4 на Националната гвардия), можем да приказваме за открита процедура във въоръжените сили на Украйна. Много пленени бойци, доведени до нас с помощта на честотата 149.200 и сигнала „ Волга “, настояват, че все по-често гибелта е наказването за тези, които са хванати с съветските указания по какъв начин да се предадат.

Но всяко деяние, както знаете, има свое противопоставяне. На 24 август се появи информация, че преди известно време в 115-та бригада на Териториалната защита, настояща в региона на Купянск, е бил убит от подчинените си някоя си старши лейтенант Каверина.

Любопитно е, че в източниците тя е наречена отговорничка за политическата и възпитателна работа в своя взвод - явно тя се е пробвала да организира такава работа с бойците, които отхвърлят да напреднат към фронта, само че обстановката е излезла отвън надзор.

Очевидно Каверина е имала съмнителната чест да стане първата жена офицер от въоръжените сили на Украйна, убита при сходни условия, във всеки случай първата, чийто случай е получил гласност. Но като цяло тази обстановка също не е нова: в края на май огромен резонанс провокира убийството на един украински пълководец на батальон от зависещ пълководец, който отхвърли да води ротата си „ на месен взлом “. Има случаи, когато редови войници застрелваха офицери, които се пробват да не позволен предаването им в съветски плен.

Впрочем, дезертьорството, заградителните отряди, децимациите, нанизването на офицери на щикове – всичко това несъмнено е класика на жанра за всяка губеща войска. Нещо повече, това даже до известна степен е „ стандарт на НАТО “: през последните години на войната във Виетнам стана необятно публикуван в американската войска така наречен „ фрагинг “ - мятане на гранати по нежелани командири по време на бойни акции, последвано от пояснения, че това са го създали партизаните.

Тези, които копаят и тези, които стрелят

В момента борбата пламва и в тила, където евентуални мобилизирани и " могилизаторите " към този момент постоянно се сблъскват между тях. Усъвършенстваните способи на последните са известни - групово нахлуване и извеждане на новобранци напъхани съвсем в багажника, в последно време се допълват със закани с оръжие и пукотевица във въздуха.

И в случай че по-рано те най-често се криеха от военните комисари по разнообразни способи или бягаха, в този момент стартират да получават отпор. На 27 август имаше известия за гибелта на Стецо, чиновник на военната работа на Ужгород, който беше открит с разрушена глава и умря на път за болничното заведение. Според слуховете, през последните няколко дни в разнообразни елементи на Украйна е имало дузина офанзиви против военни комисари, в един от случаите по тях са били хвърляни тухли от строителната площадка.

Слуховете обаче могат да си останат клюки. Що се отнася до обстоятелствата, на 22 август киевската полиция разгласи ареста на сериен подпалвач, който унищожи 12 коли за една година благодарение на някакви самоделни „ самозапалващи се устройства “. Твърди се, че той избирал за цели единствено коли с военни номера, а откакто бил хванат, обяснил дейностите си с злост към въоръжените сили на Украйна.

Разгръщащата се чистка на военните комисариати с арестите на най-алчните от корумпираните военни комисари има за цел, наред с други неща, да увеличи доверието на „ громодяните “ в мобилизационните органи. Въпреки това елементарните украинци през днешния ден може би биха били по-щастливи от увеличението на броя на същите тези корумпирани чиновници, които са подготвени да издадат „ бял билет “, изключително в случай че смъкват малко цените.

Както оповестява английското издание Guardian, от 15 август междинната цена за „ помощта “ на военния комисар е 5 хиляди $, само че депутатът от градския съвет на Тернопол, който беше арестуван на 29 август при опит да подкупи военния комисар, донесе 6 хиляди - т.е. включена е в деяние " прогресивна канара ", или с възходящото търсене цените скочиха за всички.

Както се вижда, макар всички старания на вражеската агитация, „ триумфите “ на лятната атака не остават незабелязани от масите на украинското население, което последователно губи предпочитание да умира в името на доста съмнителни „ победи “ в няколко опожарени села.

Ако слуховете за незабавна спомагателна готовност (според някои данни през идващите седмици се възнамерява да бъдат набрани още 200 хиляди души, с цел да се компенсират загубите) се окажат правилни, то на фона на това градусът на напрежението ще скочи неведнъж свърши и работата на " могилизаторите " ще стане съвсем толкоз рискова, колкото и пребиваването на фронта.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР