Току-що решихме да осигурим изтребители Ф-35 за подаване на спешни

...
Току-що решихме да осигурим изтребители Ф-35 за подаване на спешни
Коментари Харесай

Марк Рюте: В България ще бъдат изпратени изтребители Ф-35 заради руската заплаха

" Току-що взехме решение да осигурим изтребители Ф-35 за подаване на незабавни предизвестия от България в отговор на съветската опасност ". Това заяви нидерландският министър председател Марк Рюте на събитие, отдадено на бъдещето на НАТО.

" Трябва да поддържаме силата на алианса, в НАТО стоим като един. Днес е ясно, че имаме потребност от постоянен и единен съюз, и отговорността за това е наша ", добави той.

" Трябва да стартираме от това страните ни да бъдат мощни и да споделят отговорността, да имат съответните въоръжени сили. Нидерландия приема съществено това обвързване ", съобщи Рюте.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който взе участие в срещата с включване онлайн от Брюксел, поздрави нидерландското държавно управление за поддръжката за силите на алианса за бързо реагиране. Той означи, че Нидерландия към този момент взе участие в взаимните батальони на алианса в Литва.

Вертолети от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа извършват полети над България

Вертолети от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа тази седмица извършват полети над България при предислоциране от Гърция към Румъния, оповестиха от Министерството на защитата (МО).

Вчера пет вертолета от състава на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа, при осъществяване на плануван полет от Гърция към Румъния, са кацнали на Летище София - Запад. Днес, след зареждане, вертолетите са изхвърчали от Летище София към Румъния и към 15.00 часа са напуснали въздушното пространство на страната. Вертолетите са Apache и Blackhawk.

В сходство с прелиминарен полетен проект през днешния ден пет вертолета от състава на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа - 2 Blackhawk и 3 Apache също ще изпълнят полет във въздушното пространство на България от Гърция към Румъния, осведомят от МО.

Полетите са по отношение на ротация на сили и средства от състава на Въоръжените сили на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР