Току що, по време на специално събитие, Apple обяви хедсет

...
Току що, по време на специално събитие, Apple обяви хедсет
Коментари Харесай

След години на отлагане, Apple прави първия си опит с очилата за виртуална реалност – Vision Pro

Току що, по време на особено събитие, Apple разгласи хедсет за добавена и виртуална действителност, наименуван Apple Vision Pro, които „ безпроблемно “ съчетават действителния и цифровия свят. „ Това е първият артикул на Apple, през който гледате, а не в него “, сподели основният изпълнителен шеф Тим Кук за устройството, което наподобява на чифт скиорски очила. Както се говореше, то разполага с обособена батерия и се ръководи с очи, ръце и глас. Цената му ще стартира от 3499 щ. $ и ще бъде пуснато на пазара при започване на идната година, като ще стартира от американския пазар, а по-късно през годината ще се появят и други страни.

https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2023/06/Apple-WWCD23-Vision-Pro-multitasking-230605.mp4

Vision Pro се нарежда най-вече като AR устройство, само че може да превключва сред добавена и цялостна виртуална действителност благодарение на циферблат. Устройството е без контролер и преглеждате редици от икони на приложения, като ги гледате. Можете да докосвате, с цел да избирате, и да щракате, с цел да превъртате, а също по този начин можете да подавате гласови команди. Освен това очилата поддържат Bluetooth аксесоари, в това число Magic Keyboard и Magic Trackpad, и ви разрешават да свържете вашия Mac, с цел да го употребявате в слушалките. Камерите, ориентирани надолу, могат да снимат ръцете ви, даже в случай че те лежат ниско върху тялото ви.

Хедсетът има стъклена предница и алуминиева рамка, съдържаща пет датчика, 12 камери, екрана и компютър, който явно се охлажда с вентилатор. Маската и каишката на хедсета са облицовани с плат и са модулни, а Apple твърди, че могат да се огъват, с цел да паснат на разнообразни форми на лицето и размери на главата. Лентата за глава е оребрена и приляга по задната част на череоа, като можете да сменяте разнообразни размери и стилове ѝ. Zeiss е основала персонализирани оптични вложки, които се прикрепят с магнит към лещите за хора, които носят очила. Има външна батерия, която устоя до два часа, и може да се свързва посредством „ еластичен тъкан кабел “, тъй че да се прибира в джоба. Apple дава обещание, че екранът ще бъде невиждано изострен и ще може да предава 4K видео.

https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2023/06/Apple-WWCD23-Vision-Pro-entertainment-230605.mp4

Системата употребява M2, само че включва и нов чип, наименуван R1.

Освен това, както дава обещание Apple, не сте изолирани от хората към вас. Хедсетът ще демонстрира очите ви със система, наречена EyeSight, а в случай че сте в цялостна VR, светещ екран ще ги закрива, с цел да подскаже, че не сте разполагаем. Тя също по този начин основава цифрова „ персона “ – всъщност хиперреалистичен аватар – посредством сканиране на лицето ви. Устройството употребява пропускливо видео, което ви разрешава да виждате действителния свят в цялостни цветове, само че можете да проектирате 3D обекти в действителното пространство, в това число да изтегляте обекти от нишката за известия в действителния свят.

https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2023/06/Apple-WWCD23-Vision-Pro-spatial-video-230605.mp4

Когато разговаряте с хора от разстояние, можете да употребявате тримерен тон, с цел да вършиме неща като нареждане на участниците във FaceTime като „ видео плочки “ из стаята. Можете също по този начин да заснемате и „ преживявате “ 180-градусово видео с 3D камера, до момента в който сте в слушалките. Apple популяризира и телевизионно и аркадно наличие в слушалките, в това число първокласно наличие от Disney.

По хедсета се работи от дълго време и се оповестява, че е минал през няколко итерации, както и през години на закъснение. Предвижда се тя да бъде присъщото допълнение на основния изпълнителен шеф Тим Кук към продуктовата гама на Apple и получи похвали от експерти в сектора, макар че ще навлезе на пазар, който не е стартирал. Основният му съперник евентуално ще бъде Meta, която се радва на условен триумф със своите слушалки Quest 2, ориентирани към игрите, и получи по-смесен банкет за своите Quest Pro с общо предопределение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР