Току-що отишлата си зима в Европа е била несравнимо най-топлата

...
Току-що отишлата си зима в Европа е била несравнимо най-топлата
Коментари Харесай

Тази зима в Европа e несравнимо най-топлата в историята

Току-що отишлата си зима в Европа е била несравнимо най-топлата в историята (откакто се вършат надеждни измервания), оповестиха учените, като климатичната рецесия евентуално е работила като катализатор на топлината, написа " Гардиън ".
 Януари 2020 година - най-топлият в историята на Земята
Януари 2020 година - най-топлият в историята на Земята

Климатичната рецесия се ускорява

Данните на Службата на Европейски Съюз за климатични промени " Коперник " датират от 1855 година насам. Тя прецизира, че междинната температура за декември, януари и февруари е била 1,4 градуса по Целзий над предходния зимен връх , който беше подложен през зимата на 2015-2016 година Новите климатични върхове за Европа нормално са подобрявани единствено с по-малко от градус. Тази зима в Европа е била с 3,4 градуса по-топла от междинното в интервала сред 1981-2010 година

Несезонната топлота докара до неуспех на реколтата от ледено вино в Германия, а сняг трябваше да се внася за спортни събития в Швеция и Русия . Във финландската столица Хелзинки междинната температура за януари и февруари е с над 6 градуса по-висока от междинната за интервала 1981-2010 година Във Англия сериозните наводнения евентуално са се влошили от по-високите температури, както през 2015 година
 Януари 2020 година - най-топлият в историята на Европа
Януари 2020 година - най-топлият в историята на Европа

С 3,1 градуса над междинната температура, записана сред 1981 и 2010 г

" Докато тази зима беше в действителност рисково събитие сама по себе си, евентуално тези типове събития са станали по-екстремни поради наклонността на световното стопляне ", акцентира Карло Буонтемпо, шеф на Службата за климатични промени " Коперник ".

Но той добави: " Да сме очевидци на такава топла зима е смущаващо , само че не съставлява климатична наклонност като такава. Сезонните температури, изключително отвън тропиците, варират доста от година на година. "

Независимо от това, учените чакат г лобалното стопляне да усили броя на температурните крайности и това продължава по целия свят. Австралия, която претърпя пагубни горски пожари, преди малко записва второто си най-горещо лято в историята, единствено малко по-хладно от върха, подложен през предходната година.
 Изминалото десетилетие е най-горещото в историята
Изминалото десетилетие е най-горещото в историята

Световната метеорологична организация предизвести за " доста рисково време " през 2020-а и нататък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР