Токсичните хора са навсякъде около нас. Те са част от

...
Токсичните хора са навсякъде около нас. Те са част от
Коментари Харесай

5 причини да премахнете токсичните хора от живота си още сега

Токсичните хора са на всички места към нас. Те са част от живота ни, от време на време даже в непосредствен смисъл. Често не си даваме сметка, че са точно такива и по какъв начин те въздействат върху здравето и душeвността ни. Важно е да премахнем всички токсични хора от живота си още в този момент, в случай че желаеме да сме здрави и щастливи.

Как токсичните хора могат да повлияят на здравето и страстите?

Токсичните хора могат да ви повлияят на физическо равнище

Поддържането на токсични връзки, както интимни, по този начин и другарски и колегиални, може да повлияе мощно отрицателно на здравето ви във физически смисъл. Това може да ви предразположи към редица положения, като напълняване, спад в имунната система, даже да увеличи риска от сърдечносъдови болести. Общуването с токсични хора всеки ден може да увеличи кръвното налягане, да докара до повишение на равнищата на кръвната захар, на стресовите хормони, да предразположи към трупане на наднормено тегло.

Токсичните хора намаляват самочувствието ви

Поддържането на близки връзки с токсични хора може да ви накара да спрете да вярвате в себе си, да понижи самоуважението ви и да ви направи по-малко уверени. Това води до нараснал стрес, меланхолия, безпокойствие и утежняване на персоналните резултати във всички сфери на живота.

Токсичните хора ви вършат по-зависими от другите

Премахнете токсичните хора и връзки от живота си, тъй като те ви вкарват в порочния кръг на зависимостта от другите. Един от белезите, че сте в нескончаем директен контакт с токсични хора, е проявата на все по-осезаема взаимозависимост от тях или от съответен човек. Токсичните хора демонстрират надзор над другите във всеки аспект от живота. Това въздейства изключително мощно на чувствителни персони, които се поддават по-лесно на операции.

Токсичните хора ви карат да пренебрегвате личните си потребности

Не ви трябват токсични персони в живота ви, тъй като с течение на времето общуването с тях ще ви накара да поставяте техните стремежи и потребности пред вашите. Когато осъзнаете това, ще ви е по-лесно да се отдръпнете от тях.

Ще ви е по-трудно да се доверявате на другите

Продължителното другарство с токсични хора в даден миг стартира да ви кара да губите доверие в другите. Ставате мнителни. Развивате проблеми с доверието, с естественото другарство, не можете да допуснете, че има и доброжелателни хора. Това ви пречи в построяването на естествени човешки връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР