Токсичната медийна среда във Великобритания е накарала принц Хари и

Токсичната медийна среда във Великобритания е накарала принц Хари и ...

Принц Хари: Напуснахме, за да се спасим от токсичната медийна среда във Великобритания


"Токсичната" медийна среда във Великобритания е накарала принц Хари и съпругата му Меган да напуснат кралската фамилия, казва внукът на британската кралица в първото си пространно интервю след като двойката се пресели в САЩ миналата година. Херцогът на Съсекс говори пред своя сънародник и телевизионен водещ Джеймс Кордън, докато двамата пътуват на втория етаж на открит автобус из Лос Анджелис.

Интервюто, излъчено късно в четвъртък в програмата "The Late Late Show With James Corden", е направено преди Бъкингамският дворец да потвърди миналата седмица, че принц Хари и съпругата му Меган .

"Всички ние знаем каква може да е британската преса – и тя разруши психичното ми здраве", казва принц Хари и добавя: "Тя е токсична". По думите му британските медии са направили средата за него и съпругата му "много трудна".

"Затова аз направих това, което би направил всеки съпруг и баща на мое място – трябваше да изведа семейството си от там", казва той.

Преди година 36-годишният херцог и 39-годишната херцогиня на Съсекс съобщиха за пръв път, че се оттеглят от своите задължения като членове на кралското семейство и смятат да работят за финансовата си независимост. Те заминаха за Калифорния заедно със сина си Арчи, а наскоро обявиха, че чакат второ дете. Междувременно са решили окончателно да скъсат с британското кралско семейство.

Източник: mediapool.bg