Токови удари тормозят 4 села в община Русе. Прекъсванията на

...
Токови удари тормозят 4 села в община Русе. Прекъсванията на
Коментари Харесай

Токови удари тормозят 4 села в община Русе

Токови удари тормозят 4 села в община Русе. Прекъсванията на електрозахранването зачестяват през зимата, като наред с развалените електроуреди, водят и до проблеми с водоподаването в село Бъзън.

Русе

Само през последната седмица токовите удари в Бъзън са били по 4-5 дневно.
Василена Цанкова - Борисова, кмет на с. Бъзън: След нелепите оправдания, че птиците, които кацат върху жиците, са причина за непрекъснатите токови удари, се взе някакво решение. За страдание, то се оказа краткотрайно решение и от тази година има доста тъжби още веднъж за изгорели електроуреди.
Обезщетения обаче липсват, защото няма доказателства, че уредите са изгорели тъкмо поради токовите удари. Оказва се, че проблемите с електричеството в региона водят и до безводие.
Аман Халилов, водопроводчик на с. Бъзън: Като спре тока малко, се стопира подаването на вода откъм Писанец. Тогава остава резервоарът без вода и то за часове.
От електроразпределителното сдружение разясниха, че проблемите с тока през ноември се дължат на влошените метеорологични условия, както и на профилактика на мрежата, поради идния зимен сезон. В момента спешните екипи работят по отстраняването на повредите по електропреносната мрежа в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР