Токов удар в Екомузея в Русе, загинаха всички есетри. Есетрите в

...
Токов удар в Екомузея в Русе, загинаха всички есетри.
Есетрите в
Коментари Харесай

Токов удар уби всички есетри в Екомузея в Русе

Токов удар в Екомузея в Русе, починаха всички есетри.

" Есетрите в аквариума на Екомузея измряха. Лятната стихия от нощес провокира токов удар, вследствие на което електрическите предпазители изключват, а всички животоподдържащи системи излизат от строя. До момента подобен казус в музея не е настъпвал, заради което специфична комисия обследва електрическите системи в Екомузея. Днес сутринта екипът, който поддържа аквариумите, с шок открива есетровите риби с кореми нагоре. Сред екземплярите има чига и съветска есетра. Според специалистите кислородът в аквариума се е изчерпал, защото е спряла системата за циркулация и аерация на водата.

В аквариума с есетровите риби има и една дребна червеноперка, която е останала жива. В останалите аквариуми всички риби са живи. Есетровите риби са живели във времето на динозаврите, а от десетилетия уловът им в Дунав е неразрешен, защото популацията е доста дребна. Поради тази причина есетрите имат особено място в разказите на Екомузея, защото те демонстрират нежното равновесие в природата. Дори този чудноват случай демонстрира тяхната накърнимост и нуждата от грижи за опазването на този извънредно скъп скотски тип.

Есетрите в Екомузея са от 2014 година, а в този момент следва да се намерят нови екземпляри от развъдници за есетрови риби ", пишат от музея. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР