Токов удар уби работник и рани други трима при монтажни

...
Токов удар уби работник и рани други трима при монтажни
Коментари Харесай

Токов удар уби работник и рани други трима в Екопарк във Варна

Токов удар умъртви служащ и рани други трима при монтажни работи в Екопарк във Варна. Как се е стигнало до нещастието и чия е отговорността?

Инцидентът е станал тази заран към 7 часа. Работници на външна компания са пристигнали в парка с цел да сглобяват шатри за идно събитие. Една от тях закача провесен наоколо кабел, допирът с метала провокира токов удар и поразява мъжете.

По данни на Министерство на вътрешните работи четиримата мъже са служащи, които са изграждали шатра за иден кетъринг

Единият умира на място, а други трима са настанени в клиниката по изгаряния на Военоморската болница. От управата на парка резервираха безмълвие по случая.

Загиналият е 33-годишен мъж от Варна . Минути след случая родителите му бяха на място. Пред публичната телевизия майката описа, че синът ѝ е бил на работа.

33-годишният мъж е умрял на място, а други трима са в реанимацията на Военноморската болница

„ Високото напрежение е било доста ниско - като потеглят да опъват шатрите, върхът на шатрата опира в жицата, само че това в действителност е било някакво високо напрежение и той умира “, споделя майката на починалия служащ. Баща също е наскърбен и засегнат. „ Интересуват ги единствено посетителите - бизнес и пари. Няма нито една табелка на нито един дирек “, споделя той.

Паркът има жива защита . „ Не съм видял нищо, тъй като аз съм тук, не съм бил вътре “, споделя дежурният охранител.

Състоянието на тримата потърпевши е устойчиво и няма риск за живота им. Изгарянията са в региона на краката, споделиха за bTV от Военоморската болница.

Момчето се е качило на мачтов трафопост, когато през него минала волтова дъга

Според инспекцията по труда, не са спазени ограничения за сигурност. „ През парка минава едно оборудване с 20 kW, което е с невисок габарит от шист метра и това е следвало да бъде отразено, както прилича. Ако бяха съобразили изискванията на терена, щяха да избегнат всевъзможни съдбовни произшествия “, изясни Иван Иванов, шеф на Инспекцията по труда във Варна.

Образувано е досъдебно произвеждане. Екопаркът ще остане затворен в идващите три дни до момента в който приключат процесуално-следствените дейности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР