Токов и топлинен удар за България. Токът и парното поскъпват.

...
Токов и топлинен удар за България. Токът и парното поскъпват.
Коментари Харесай

Шоково поскъпване на природния газ предвиждат експерти

Токов и топлинен удар за България. Токът и парното нарастват. Не трябваше да се задържа цената на природния газ. Това съобщи в студиото на Нова телевизия енергийният специалист и някогашен член на Комисията за енергийно и водно контролиране Еленко Божков.

Заради това задържане в този момент през октомври ще има по-чувствително повишаване. Според него такса " обвързване към обществото " ще скочи.

Минимум 25-27% ще е скокът на газа на есен по прогноза на Божков.

В студиото беше още един енергиен специалист - Атанас Тасев. Той изясни, че хората не схващат какво прави КЕВР. Регулаторът не дефинира цени, той дефинира пределните цени, посочи той.

Цената на газа зависят от доставките, а доставките зависят от нефтения показател, изясни Тасев. Тъй като имаме един снабдител би трябвало са приемем тези цени, по думите му. Ако има повече снабдители, цените ще падат, счита специалистът.

Тасев счита, че повишаването не е съдбовно. Трябва да има дълготрайно прогнозиране, предлага енергийният специалист. Според него в случай че е имало вярна политика по приходите в този момент нямало да има такова неодобрение за скока в цената на тока и парното. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР