Токийският автосалон винаги се отличавал със смелия си поглед в

...
Токийският автосалон винаги се отличавал със смелия си поглед в
Коментари Харесай

Гумена кола и още причудливи идеи от Автосалона в Токио

Токийският автосалон постоянно се отличавал със смелия си взор в бъдещето. И тази година множеството от министър председатели, главно на локалните и други азиатски марки, са като основани са приказен филм. Сайтът Autonews избра някои от най-причудливите модели.

Toyoda Flesby II

Най-странната премиера на 45-ия автосалон в Токио несъмнено е гуменият коли Flesby II. Това отзивчиво към пешеходците транспортно средство е създадено от производителя на автомобилни съставни елементи Toyoda Gosei.

Конструктивните панели са направени " електрогума " и са способни да трансформират формата си под влияние на електрически импулси. Материалът пропуща светлина и това разрешава под панелите да се скрият светодиоди, които прожектират върху купето разнообразни знаци и фигури.

 Снимка 320321
Източник:

Suzuki e-Survivor

Концептът на всъдехода на бъдещето от Suzuki е запазил рамата и структурата на прочут модел. А на огромен екран начело са нарисувани старомодни фарове и радиаторна решетка. Вратите на машината са транспарантни, а на всяко колело има по един електромотор.

Suzuki e-Survivor загатва за новото потомство на кросоувъра Jimny, който евентуално ще има същата платформа, само че надали ще получи такава футуристична осанка.

 Снимка 320322
Източник:

Mitsubishi Emirai 4

Mitsubishi Electric демонстрира своята визия за автомобил на бъдещето. В очертанията на концепта Emirai 4 не е по този начин елементарно да се направи аналогия със сегашните коли. Но най-интересното се крие в неговото вътрешно пространство.

Концептуалният модел е основан за показва перспективни разработки на компанията за автомобилната промишленост. Например подобен е проекционният екран с детайл на добавена действителност. Или мултимедийният тъчскрийн с шайба на ръководство, която може да се мести по цялата вътрешна повърхнина на автомобила.

 Снимка 320323
Източник:

Yamaha MWC‐4

Върху дизайна на квадрицикъла Yamaha MWC‐4 са повлияли освен мотоциклетите, само че и музикалните принадлежности, с които е известна тази японска компания. Моделът е самобитен отговор на Renault Twizy и Toyota i-TRIL. Въпреки че е на четири колела MWC‐4 има кормило на мотоциклет и на завой може да се накланя също като мотоциклет. На задната му ос са сложени дава електромотора, а сила за тях обезпечава бензинов мотор, който не обвързван директно с колелата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР