Токио ще започне да признава еднополовите партньорства от ноември след

...
Токио ще започне да признава еднополовите партньорства от ноември след
Коментари Харесай

Токио ще признае еднополовите партньорства

Токио ще стартира да признава еднополовите партньорства от ноември след преразглеждане на настоящите правила, оповестиха публични лица през днешния ден. Така Токио ще се трансформира в най-големия град в Япония, който ще направи това, съобщи БГНЕС.

Япония е единствената страна от Групата на седемте страни, която не признава еднополовите бракове, а в конституцията ѝ е записано, че " бракът се подписва единствено по взаимно единодушие на двата пола ". Но през последните години локалните управляващи в страната започнаха стъпки за признание на еднополовите партньорства, макар че това признание не носи същите права като брака съгласно закона.

" Събирахме отзиви от обществеността през последните два месеца и чухме отзиви (на еднополови двойки), които обявиха, че желаят да бъдат приети за сътрудници ", съобщи представител на управляващите в Токио пред Агенция Франс Прес. Столичните локални управляващи възнамеряват да изискат от законодателите да одобрят преразглеждането на локална разпоредба идващия месец, след което ще стартира да приема заявки за документи през октомври и ще ги издава през ноември. Градът обмисля да предложи разнообразни услуги, които сега са налични единствено за фамилни двойки, на тези, които имат документ за партньорство, в това число кандидатстване за жилища, благосъстоятелност на града.

През 2015 година токийският квартал Шибуя стана първото място в Япония, което стартира да издава алегорични документи за " партньорство " на еднополови двойки. Много региони последваха този образец, като съгласно деятели повече от 200 общини към този момент признават еднополовите партньорства, предоставяйки на двойките права, в това число опцията да посещават колегата си в болница и да наемат парцел дружно. Понастоящем Тайван е единственото място в Азия, където има тъждество на браковете, откакто през 2019 година предприе невижданата стъпка за узаконяване на еднополовите съюзи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР