Токио предаде на Москва своите опасения във връзка с проведените

...
Токио предаде на Москва своите опасения във връзка с проведените
Коментари Харесай

Япония е "обезпокоена" от руските изпитания на крилати ракети в Японско море

Токио " съобщи на Москва своите опасения " по отношение на извършените от Русия тествания на крилати ракети в Японско море, съобщи външният министър Йошимаса Хаяши на конференция в петък, съобщи CNN.

Москва е призована " да се въздържа от всевъзможни дейности, които биха могли да усилят напрежението в Североизточна Азия " в светлината на тази обстановка, сподели Хаяши и още веднъж акцентира, че Япония " уверено осъжда " експанзията на Русия против Украйна, защото тя " разклаща основите на интернационалния ред ".

По-рано същия ден японският министър на защитата Нобуо Киши съобщи, че Москва " цели да покаже силата си в района на Далечния изток " и " модернизацията на военноморската си мощност ".

 

В четвъртък Министерството на защитата на Русия заяви, че две подводници от Тихоокеанския флот на страната сполучливо са изстреляли крилати ракети " Калибр " от подводна позиция във водите на Японско море, написа министерството в обява на формалната си страница във Фейсбук.

Според министерството крилатите ракети сполучливо са поразили реплика на зложелател и в учението са взели участие повече от 15 кораба от флота.

Изпитателните изстрелвания на Русия се организираха, до момента в който ударната група на самолетоносача USS Abraham Lincoln организира двустранни интервенции с японските сили за морска самозащита в Японско море.

Контекст: Двете страни са във все по-голямо несъгласие след нахлуването на Русия в Украйна. Миналия месец Русия се отдръпна от договарянията за подписване на кротичък контракт с Япония и замрази взаимните стопански планове, свързани със противоречивите Курилски острови, поради глобите, наложени от Токио поради нашествието.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР