Токио отбелязва 100 дни до началото на 32-те Летни олимпийски

...
Токио отбелязва 100 дни до началото на 32-те Летни олимпийски
Коментари Харесай

Токио отбеляза 100 дни до най-чакания момент от 57 години насам

Токио отбелязва 100 дни до началото на 32-те Летни олимпийски игри, макар продължаващата неустановеност за естественото осъществяване на най-големия състезателен конгрес поради пандемията от COVID-19.

В японската столица от понеделник бяха въведени по-строги антивирусни ограничения, които важат до 11 май, за понижаване на разрастващия се брой на новозаразените.

"През този интервал ще поставим всички старания, с цел да спрем разпространяването на инфекцията, да победим ковид, тъй като желаеме да организираме Олимпиада с присъединяване на всички ", разяснява губернаторът на Токио Юрико Коике.

В града през вчерашния ден бяха доказани нови 510 случая със инфектирани, като за първи път от три дни броя мина границата от 500.

В същото време в префектура Осака бяха регистрирани рекордните 1099 инфектирани.

Проблемите с имунизацията в Япония не престават, като до момента едвам 0.4 % от популацията е получило нужните по две дози ваксина.

От Международния олимпийски комитет са уверени, че Игрите, които към този момент бяха отсрочени с година поради пандемията, ще със състоят на новите дати.

"Олимпиадата ще стартира на 23 юли. Това ще бъдат едни от най-хубави проведените и допустимо най-сигурни Игри ", уверен е шефът на координационната комисия за Токио 2020 Джон Коутс.

Въпреки това, изследване на японската осведомителна организация "Киодо " сподели, че 72 % от локалното население желае Олимпиадата да бъде анулирана или пренасрочена още веднъж, като едвам 24.5 на 100 поддържат провеждането.

Между 23 юли и 8 август се чака да вземат участие над 10 хиляди спортисти от целия свят.

Токио ще бъде хазаин на Летни олимпийски игри за първи път от 1964 година, а в програмата са включени рекордните 33 спорта и 339 дисциплини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР