Токио Електрик Пауър може би ще трябва да изхвърли радиоактивната

...
Токио Електрик Пауър може би ще трябва да изхвърли радиоактивната
Коментари Харесай

Япония може би ще трябва да изхвърли радиоактивна вода в океана

" Токио Електрик Пауър " може би ще би трябвало да изхвърли радиоактивната вода от разрушената атомна електроцентрала " Фукушима " в Тихия океан, защото компанията е напът да изчерпи потенциала си за съхраняването й. Това заяви японският министър на околната среда, представен от " Ройтерс ".

" Токио Електрик Пауър " е събрала над 1 милион тона нечиста вода от охладителните системи, които са били употребявани за попречване на топенето на горивните ядра при повредата в АЕЦ-а през 2011 година

Единственият вид е (радиоактивната вода) да се източи в океана, където да се разреди , изясни японският екоминистър, уточнявайки, че това е неговото персонално мнение.
 Яжте умерено риба от Фукушима, приканват от Япония
Яжте умерено риба от Фукушима, приканват от Япония

Няма проблем с рибните и морски артикули от Фукушима

В момента се чака отчет от експертна комисия и преди да се предприеме каквото и да било, окончателното решение ще бъде разисквано от цялото държавно управление.

От компанията изясняват, че не са в позиция да вземат решения по въпроса, само че ще следват политиката на държавното управление, когато стане ясно неговото решение. Те показват, че до 2022 година ще имат потенциал за предпазване на рисковата вода, само че не прецизират какво количество ще би трябвало да бъде изхвърлено в океана по-късно.

Ако японското държавно управление даде зелена светлина за изхвърляне на радиоактивната вода в океана, това би разгневило Южна Корея , която предишния месец привика върховен чиновник от японското посолство с искане за пояснение по какъв начин ще бъде позволен казусът.

От Външното министерство на Южна Корея оповестиха, че са поискали от Япония " да вземе рационално решение по въпроса ".
 Отвориха плаж във Фукушима осем години след нуклеарната повреда
Отвориха плаж във Фукушима осем години след нуклеарната повреда

Деца и сърфисти влязоха във водата за първи път от 2011 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР