ТОКИО (AP) — Силно земетресение, което удари югозападна Япония късно

...
ТОКИО (AP) — Силно земетресение, което удари югозападна Япония късно
Коментари Харесай

Силно земетресение в югозападна Япония остави 9 с леки наранявания, но без цунами

ТОКИО (AP) — Силно земетресение, което удари югозападна Япония късно в сряда, остави девет души с леки пострадвания и аргументи вреди като спукани водопроводни тръби и дребни свлачища, оповестиха управляващите, само че няма заплаха от цунами.

Трусът с магнитуд 6,6 е бил с център тъкмо до западния бряг на югозападния основен остров Шикоку, в регион, наименуван канал Бунго, проток разделящо Шикоку и южния главен остров Кюшу.

Трусът е станал на 50 километра (30 мили) под повърхността на морето и не съставлява заплаха от цунами, сподели Японската метеорологична организация.

Агенцията за ръководство на пожари и бедствия сподели в четвъртък, че шестима в префектура Ехиме, двама в прилежащ Кочи и други двама в Оита на остров Кюшу са претърпели леки пострадвания, най-вече от рухване вкъщи.

Водопроводни тръби бяха спукани на редица места в град Сукумо в префектура Кочи, а надгробни камъни се срутиха в будистки храм в град Айнан в префектура Ехиме, съгласно известия в локалните медии. Съобщава се и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР