ТОКИО (AP) — Първият японски апарат за кацане на Луната

...
ТОКИО (AP) — Първият японски апарат за кацане на Луната
Коментари Харесай

Японският апарат за кацане на Луната не е бил построен, за да оцелее в продължение на седмица лунна нощ. Все още продължава след 3

ТОКИО (AP) — Първият японски уред за кацане на Луната оцеля в трета мразовита лунна нощ, заяви японската галактическа организация в сряда, откакто получи изображение от устройството три месеца след кацането му на Луната.

Японската организация за аерокосмически проучвания сподели, че лунната сонда е дала отговор на сигнал от Земята във вторник вечерта, потвърждавайки, че е оживяла още една седмична лунна нощ.

Температурите могат да паднат до минус 170 градуса по Целзий ( минус 274 градуса по Фаренхайт) по време на лунна нощ и се покачва до към 100 по Целзий (212 по Фаренхайт) по време на лунен ден.

Сондата, Smart Lander for Investing Moon, или SLIM, доближи лунната повърхнина на 20 януари, трансформирайки Япония в петата страна, която сполучливо е сложила сонда на Луната. SLIM на 20 януари се приземи в неверната посока, като в началото слънчевите му панели не можаха да видят слънцето и трябваше да бъдат изключени в границите на часове, само че включени, когато слънцето изгря осем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР