ТОКИО (AP) — Панел от експерти по безопасността призова във

...
ТОКИО (AP) — Панел от експерти по безопасността призова във
Коментари Харесай

Панелът по безопасност призовава оператора на атомната електроцентрала във Фукушима да комуникира по-добре с обществеността след изтичането на информация

ТОКИО (AP) — Панел от специалисти по сигурността прикани във вторник оператора на разрушената от цунамито атомна електроцентрала Fukushima Daiichi в Япония да комуникира по-бързо с обществеността при произшествия като приключването на нечиста вода предходната седмица.

Тринадесет години след бедствието във Фукушима, при което централата претърпя тройни сривове след земетресението през 2011 година, културата на сигурност в Tokyo Electric Power Company Holdings компанията се е подобрила, само че има още работа за извършване, сподели Дейл Клайн, някогашен ръководител на Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати, който в този момент служи като консултант в комитета за промени на TEPCO.

Брифингът на панела за периодическата оценка пристигна седмица след приключване на мощно радиоактивна вода от пречиствателна машина по време на работи по поддръжката в завода Fukushima Daiichi. TEPCO сподели, че никой не е потърпевш и радиационният мониторинг демонстрира, че няма приключване на съединението.

Но приключването провокира рецензии в и и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР