ТОКИО (AP) — Министерството на транспорта на Япония съобщи във

...
ТОКИО (AP) — Министерството на транспорта на Япония съобщи във
Коментари Харесай

Япония издава подобрени извънредни мерки след фаталния сблъсък на самолет на летище Ханеда

ТОКИО (AP) — Министерството на превоза на Япония заяви във вторник, че е въвело усъвършенствани изключителни ограничения за летищата в страната, седмица след съдбовния конфликт сред аероплан на Japan Airlines и аероплан на бреговата защита на натовареното летище Ханеда в Токио, който се преглежда като резултат от човешка неточност.

Мерките — в това число по-видими маркировки на стоп линията на пътеките за рулиране, водещи до пистите, и потребление на по-ясен език в връзката за надзор на трафика — би трябвало да бъдат приложени незабавно в Haneda, до момента в който се възнамерява да влязат в действие на други летища в цялата страна през идващите седмици.

Сблъсъкът на 2 януари се случи, когато полет 516 на JAL, пренасящ 379 пасажери и екипаж, се приземи тъкмо зад самолета на бреговата защита, който се готвеше да излети на същата крайморска писта, обгръщайки и двата самолета в пламъци.

Всички пасажери в самолета Airbus A350-900 на JAL бяха безвредно евакуирани за 18 минути. Капитанът на доста по-малки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР