ТОКИО (AP) — Дрон, достатъчно малък, за да се побере

...
ТОКИО (AP) — Дрон, достатъчно малък, за да се побере
Коментари Харесай

Малък дрон лети в повреден реактор във Фукушима за първи път, за да проучи разтопеното му гориво

ТОКИО (AP) — Дрон, задоволително дребен, с цел да се побере в ръката ви, прелетя в един от развалените реактори на опустошения Fukushima Daiichi атомна електроцентрала в сряда с вярата, че може да изследва някои от остатъците от разтопено гориво в региони, където предходни роботи не съумяха да доближат.

Tokyo Electric Power Company Holdings също стартира да освобождава четвъртата партида от пречистените и разредени радиоактивни отпадъчни води на централата в морето сряда. Правителството и TEPCO, операторът на централата, споделят, че водата е безвредна и процесът се следи от Международната организация за атомна сила, само че изхвърлянията са изправени пред мощна опозиция от страна на риболовни групи, както и китайска възбрана за японски морски блага.

Трус с магнитуд 9,0 по Рихтер и цунами през март 2011 година унищожиха електрозахранването и системите за изстудяване на централата, причинявайки стопяване на три реактора. Правителството и TEPCO възнамеряват да отстранен голямото количество ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР