ТОКИО (AP) — Азиатските акции предимно се повишиха в четвъртък

...
ТОКИО (AP) — Азиатските акции предимно се повишиха в четвъртък
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции се повишават най-вече приветствани от финала на Уолстрийт

ТОКИО (AP) — Азиатските акции най-вече се покачиха в четвъртък след корав край на Уолстрийт, защото упованията остават постоянни за понижаване на лихвените проценти в Съединени американски щати тази година.

Японският бенчмарк Nikkei 225 се повиши с 0,8% до 39 773,14. S&P/ASX 200 в Сидни се повиши с 0,5% до 7817,30. Южнокорейският Kospi добави 1,3% до 2742,00.

Анализатори споделят, че оборудванията на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) може да получат по-бързо от предстоящото облекчение - облекчение на опасенията за прекъсване на производството - след мощно земетресение, ударено в сряда, убивайки минимум девет души. Търговията в Тайван беше затворена в четвъртък и петък поради националните празници.

„ Участниците на пазара се утешиха от по-слабия от предстоящото показател на мениджърите по закупуване на услуги в Съединени американски щати през нощта, който компенсира изненадващото възобновяване на индустриалните действия по-рано през седмица и допускат, че общото търсене към момента може да остане добродушно з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР