Токио — Северна Корея успешно изстреля сателит за наблюдение в

...
Токио — Северна Корея успешно изстреля сателит за наблюдение в
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля шпионски сателит в орбита, съобщиха държавните медии

Токио — Северна Корея сполучливо изстреля спътник за наблюдаване в орбита късно вечерта във вторник, съгласно нейните държавни медии. Твърдението не може да бъде неотложно доказано без значение.

Това е третият път тази година, в който Северна Корея се пробва да сложи спътник за наблюдаване в орбита. Два предходни опита — през май и август — и двата бяха несполучливи.

Изстрелването на ракетата, носеща спътника в космоса, беше засечено от армията на Южна Корея.

„ Нашите военни откриха севернокорейско военно разузнаване спътник, който беше изстрелян на юг от региона Dongchang-ri в провинция Северен Пхенган в 22:43 локално време “, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете на страната.

Съединени американски щати осъдиха изстрелването. Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън сподели в изказване, че това е " безочливо нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, покачва напрежението и рискува да дестабилизира обстановката със сигурността в района и отвън него. "

Много малко се знае за самия спътник – и, най-важното, дали камерата му ще бъде задоволително добра, с цел да достави на Северна Корея фотоси с висока разграничителна дарба на военни уреди и маневри на Съединени американски щати и Южна Корея.

По-рано денем Северна Корея предизвести Япония изстрелването щеше да се състои преди края на месеца, само че то се случи единствено часове по-късно. Очаква се елементи от ракетата, изхвърлени по време на полет, да са се пръснали в морето към Япония и Филипините.

Южнокорейските военни предизвестиха, че ще подхващат „ нужните ограничения “ при положение на изстрелване, само че не посочи какво ще бъде това. Америка и нейните съдружници в района в този момент ще наблюдават за всевъзможни сигнали, които спътникът изпраща от космоса - в случай че приемем, че се открива в постоянна орбита - с цел да дефинират какъв брой е модернизиран.

От 1998 година Северна Корея изстреля шест спътници. Само два от тях бяха сложени в орбита и към момента обикалят Земята, само че множеството специалисти считат, че те не предават информация на наземни станции.

Южна Корея възнамерява да изстреля собствен личен спътник за наблюдаване за наблюдаване на Северна Корея на ноември. 30 в Калифорния благодарение на ракетата SpaceX на Илън Мъск.

Алекс Съндби способства за отчета.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР