Токът за бизнеса мина 500 лева за мегаватчас днес и

...
Токът за бизнеса мина 500 лева за мегаватчас днес и
Коментари Харесай

Абсолютен рекорд! Токът за бизнеса мина 500 лева за мегаватч...

Токът за бизнеса мина 500 лв. за мегаватчас през днешния ден и коства 504.3 лева Това сочат данните на Българската самостоятелна енергийна борса. За първи път цената на борсовата сила у нас прескача психическата граница от 500 лв..

Сходно е ситуацията и в другите европейски страни. С най-скъп ток осъмна през днешния ден Румъния - 510.6 лв/мВтч. В Италия ще заплащат по 505 лв. за мегатвачас, а в прилежаща Гърция цената е безусловно същата, каквато заплаща българския бизнес. В Австрия борсовата цена е над 498 лв.. Най-евтино се купува сила в Полша - съвсем 272 лв. за мВтч, което е на половина на това, което заплащат българската, гръцката и румънската промишленост, сочат данните на energylive.

Припомняме, че в петък министърът на енергетиката Андрей Живков регистрира, че от обезщетенията за родния бизнес са изплатени едвам четири милиона лв.. Това е малко под 1 % от общо плануваните средства в размер на 450 милиона лв., които в огромната си част ще бъдат изплатени на фирмите при започване на идващия месец, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР