Токът за битовите потребители няма да поскъпне от 1 април,

...
Токът за битовите потребители няма да поскъпне от 1 април,
Коментари Харесай

Станислав Тодоров, КЕВР: Токът за битовите потребители няма да поскъпне

Токът за битовите консуматори няма да нарастне от 1 април, само че има мощен напън за повищаване на цената на топлоенергията, поради нарасналата цена на газа. Натиск има и от ВиК сдруженията за повишение на цената на водата, което е разследване от по-скъпия ток за бизнеса. Това съобщи ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров на чуване в парламентарната комисия по енергетика.

Тодоров сподели също, че нарастването на парното и водата може би няма да е от първи април, а от 1 юли. Той не направи съответна прогноза какво ще е повишаването, като добави, че регулаторът ще направи разбор и инспекция на предложенията от водните и топлофикационни сдружения.

Шефът на КЕВР сподели също, че повишаването на газа за битовите консуматори зависи напълно от развиването на войната в Украйна. Ако тя завърши скоро, газът за жителите през 2023 година ще е на цени като през 2020 и 2021 година Затова и той не се ангаожира с прогноза за повишаването на „ синьото гориво ” за битовите клиенти, само че изясни, че то ще е съразмерно на придвижването на цените на международния пазар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР