Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а

...
Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а
Коментари Харесай

От днес: Токът за бита поскъпва, парното и топлата вода поевтиняват

Токът за бита нараства приблизително за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на 100. Цените влизат в действие от през днешния ден и ще са годни през идващия едногодишен интервал. Решението на Комисията за енергийно и водно контролиране е дефинитивно. 

Най-голямото повишаване на тока за бита е за клиентите на " Електрохолд " от Западна България. Цените ще са с 3 % по-високи. С толкова пък  ще поевтинее парното и топлата вода във Велико Търново. А към 10-11 % падат цените на топлоенергията за потребителите в редица градове, измежду които и Враца.

 

Новината бе коментирана от енергийния специалист Еленко Божков:

„ Това беше предстоящо и се удостовери тази опция с смяната в закона, който се направи малко преди да се отиде към нови избори. Ако си спомняте, тогава с едно общо решение на всички парламентарни групи се възвърне ролята на националната електрическа компания, като публичен снабдител за един пай интервал. Наложи се това възобновяване поради една огромна неточност, която беше направена от тогавашния финансов министър Асен Василев с това, че прибра парите, които имаше във Фонд " Сигурност на електроенергийната система " и лиши бъдещите дейности на държавното управление по отношение на обезщетенията на вероятно нарастване на цените за битово ползване без публичен снабдител от запаси. “
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР