Токът за бита почти няма да поскъпне заради ТЕЦ Марица-изток

...
Токът за бита почти няма да поскъпне заради ТЕЦ Марица-изток
Коментари Харесай

Вечерни новини: Асен Василев щрихира бюджета; България продължава да изостава от Румъния

Токът за бита съвсем няма да нарастне поради Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “
Цената на тока ще се увеличи до малко на 4% поради включването на държавната Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2 “ в микса на контролирания пазар. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов, който приказва пред публицисти след присъединяване си във форума Green Week 2023.
Асен Василев въпреки всичко ще вземе 100% от облагата на държавните сдружения
Новият остарял финансов министър Асен Василев открехна вратата към параметрите на проектобюджета за 2023 година Това се случва по-малко от две седмици, откакто той се върна във финансовото ведомство. Очакванията са финалният план на бюджет да бъде импортиран в Народното събрание в първите дни на идващия месец и да влезе в действие от 1 август.
„ Продължаваме промяната “ предлага Даниел Лорер за еврокомисар
Обединението от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ предлага някогашния министър на нововъведенията Даниел Лорер за еврокомисар. Както стана ясно по-рано във вторник от изявление на премиера Николай Денков, България ще предложи двама еврокомисари – един от ПП-ДБ и един от ГЕРБ. Очакванията са това да са надлежно мъж и жена.
България падна до срамното 57-мо място по конкурентоспособност
Българската стопанска система към този момент е измежду най-неконкурентните в Европа след миналата година, която се характеризира с ръководството на служебните кабинети на президента Румен Радев. Новото издание на Световната ранглиста за конкурентоспособност, проведена от Института за развиване на ръководството IMD, от 2023 година регистрира поглъщане на България с четири позиции до срамното 57-мо място.
България продължава да изостава от Румъния по стандарт на живот
България резервира постоянното си последно място по стандарт на покупателна дарба (СПС) в Европейския съюз. Това демонстрират данните на Евростат за 2022 година От статистиката се вижда, че цената на стоките и услугите, които българите могат да си разрешат с приходите си, е 59% от междинното за Европейския съюз равнище.
Живот в къща или апартамент? Купувачите трансформират настройките си
Желанието на купувачите да се снабдят с къща или апартамент в затворен комплекс с градина не отшумя с отминаването на Коронавирус рецесията. Дори в противен случай – задържа се като трайна наклонност и от ден на ден хора избират покупка на къща.
Европейска инвестиционна банка ще финансира още зарядни станции на Eldrive в България
Европейската капиталова банка (ЕИБ) утвърди близо 40 млн. евро заем за оператора на зарядни станции Eldrive. Компанията, която ръководи марката, възнамерява обща инвестиция от 170 млн. евро за инсталиране на над 10 500 зарядни станции в България, Литва, Румъния и Латвия – четирите пазара, на които работи сега.
Teletek откри съвременен цех за електроника в София
Българският производител на електроника Teletek Electronics откри нов цех в София. Инвестицията е в размер на 25 млн. лева, като компанията е употребила новаторски технологии и модерно съоръжение. Дейности в новата индустриална база се ръководят и правят от роботизирана система – лична разработка на компанията.
Ще отстрани ли AI „ човешкото “ от човешките запаси?
Използването на изкуствен интелект (AI) в разнообразни функционалности на отделите по човешките запаси е към този момент факт. Това твърди изследването AI The Future of Work: Intelligent by Design, направено за компанията Eightfold, в което взимат присъединяване над 250 HR водачи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР