Токът поскъпва средно с 2,03% от днес, каза председателят на

...
Токът поскъпва средно с 2,03% от днес, каза председателят на
Коментари Харесай

Токът поскъпва с над 2%, парното средно със 7,33 на сто

Токът нараства приблизително с 2,03% от през днешния ден, сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов след закрито съвещание на КЕВР. 

За ЧЕЗ цената на електрическата енергия ще се увеличи с 1,75 %, за EVN с 1,82 % и за „ Енерго-про “ с 2,78 на 100, посочи той.

Средното покачване на цената на топлинната сила е 7,33 %. За „ Топлофикация – София “ това покачване е 7,46 %, за „ ЕВН България
Топлофикация “ – Пловдив то е 0, 94 %, и за „ Веолия Енерджи Варна “ ЕАД – покачването е 4, 89 % “, заяви още Иванов. 

Решението на КЕВР е на база цената на природния газ, която скочи с 10,81%, поради повишение на цената на суровия нефт и неговите деривати на международните пазари.

„ Увеличение за крайните консуматори на природен газ, без значение дали се касае за бизнес, или битови консуматори ще бъде в границите на 6,5 %. Това е по този начин, тъй като другите съставни елементи в тази цена – цените за потенциал и транспорт и съответни такси, на практика не се трансформират “, разяснява Иванов. 

Междувременно протестиращите жители пред постройката на КЕВР блокираха движението на бул. „ Княз Александър Дондуков “. Недоволството е подкрепено и от ръководителя на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов и общински съветници от левицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР