Тогава в заспалото швейцарско село Мюрен нахлува филмов екип, следващ

...
Тогава в заспалото швейцарско село Мюрен нахлува филмов екип, следващ
Коментари Харесай

Ски клубът на Джеймс Бонд празнува 100 години рискови слаломи и бурни партита

Тогава в заспалото швейцарско село Мюрен нахлува кино екип, идващ сюжета на Йън Флеминг и научавайки за ски-клуба, основан през 1924 година, „ бащата ” на Джеймс Бонд не пропуща да го включи в Kandahar Ski Club. Алпийският връх Шилтхорн с въртящия се ресторант също са увековочени в „ За тайните служби на нейно величество “.

007 обаче ускорява чара на Kandahar Ski Club и с участието на плеяда известни и луди английски скиори клубът се трансформира в знак на ски-спорта, разказва 100-годишната му история Financial Time.

През зимата на 1969 година в Мюрен се изсипват и куп девойки на Бонд, а продуцентите търсят заслон за многочисления си екип. В същото време локалната община обезверено се нуждае от финансиране, с цел да приключи последния най-амбициозен стадий от извънредно свръхбюджетния си кабинков въжен превоз.

Така стартират трайните връзки сред кино-гилдията и селото, ознаменувани с голям брой постоянни публични и не толкоз публични събирания - традиция, продължаваща до през днешния ден. Въртащият...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР